Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Dela målgruppssegment

Gör dina målgruppssegment tillgängliga i Ad Exchange eller Bid Manager
Den här artikeln är specifik för funktionen DFP-målgrupp.
Den här funktionen är kanske inte aktiverad i din DFP-miljö.

Om du använder målgruppsutökning i DFP kan du köpa fler visningar baserat på dina målgruppssegment från första part via Ad Exchange eller DoubleClick Bid Manager (DBM). För att göra det måste du först länka ditt DFP-konto till ditt Ad Exchange- eller DBM-konto.

Observera att du kan ha ytterligare skyldigheter gällande anpassade annonser enligt våra policyer för plattformsprogram när du använder målgruppsutökning i DFP.

Innan du länkar konton

1. Fastställ tillsammans med din säljarrepresentant vilket som är rätt Ad Exchange- eller DBM-konto för målgruppsutökning.
  2. Aktivera målgruppsutökning för DFP-nätverket i samarbete med din supportkontakt för DFP. Efter det här steget kan ditt Ad Exchange- eller DBM-konto länkas till DFP-nätverket.
  3. Du måste vara en aktiv användare och ha samma e-postadress i kontot som används för länkning i DFP och DBM.

Länka konton

Länka konton i samarbete med någon i organisationen som har användarrollen Administratör i DFP och som har tillgång till Ad Exchange-kontot eller DBM-kontot.
  1. Klicka på fliken Admin i DFP.
  2. Klicka på Länka konton om du vill dela segment i rutan Tredjepartstjänster längst ned på sidan.
  3. Ange id för Ad Exchange- eller Bid Manager-kontot.
  4. Välj köpartyp: Ad Exchange eller Bid Manager.
  5. Klicka på Spara.
  6. Bekräfta inställningarna och kontrollera att det länkade kontot visas i rutan Tredjepartstjänster.

När ditt DFP-konto har länkats till ditt Ad Exchange- eller DBM-konto blir segment som har skapats i DFP tillgängliga i dessa produkter.

Länkstatusar som är specifika för delning av DFP-målgruppssegment
  • Segment delas inte: Denna status visas när Ad Exchange- eller DBM-kontot har godkänts, vilket indikerar att du kan dela första parts Ad Exchange-segment med DFP.
  • Segment kan inte delas: Denna status visas direkt efter att du har länkat ett Ad Exchange- eller DBM-konto och tills kontot har godkänts.
  • Segmentets delningsstatus är okänd: Denna status visas om det finns ett problem med att länka Ad Exchange- eller DBM-kontot till DFP-kontot. Fråga den kontoansvariga om du vill veta mer.