Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Rapporter om överlappning med Unique Reach

I rapporter om överlappning med Unique Reach visas överlappning, det vill säga hur många unika användare som såg eller klickade på annonser för ett visst par annonsörer, kampanjer eller webbplatser. Du kan även använda rapporter om överlappning för exklusiv räckvidd. Då visas antalet unika exponeringar eller klick på annonser på en viss webbplats eller för en viss annonsör eller kampanj.

*De här dimensionerna är inte tillgängliga för överlappning med Unique Reach i rapporteringen i Campaign Manager 360.

Förstå rapporter om överlappning med Unique Reach

Så här kan du använda överlappningsdata

När användare ser dina annonser på flera webbplatser kallas det överlappning. Om målet med kampanjen är att öka medvetenheten om ditt varumärke kanske du vill att ditt budskap ska visas för användarna på alla målwebbplatser varje dag. Om du är mer intresserad av att nå så stor del av målgruppen som möjligt kanske du vill minska överlappningen mellan webbplatserna. Med hjälp av informationen i överlappningsrapporter kan du fatta välgrundade beslut om hur du bäst kan maximera dina medieutgifter på olika webbplatser.

Exklusiv och duplicerad räckvidd

Utöver överlappning kan du även se exklusiv räckvidd och duplicerad räckvidd för en enskild dimension.

• Exklusiv räckvidd visar unika interaktioner med en given dimension:

• Annonsör visar antalet unika användare som sett eller klickat på en annons från den givna annonsören och inte från några andra annonsörer i ditt Campaign Manager 360-konto.

• Kampanj visar antalet unika användare som sett eller klickat på en annons från den givna annonsören och inte från några andra kampanjer som tillhör samma annonsör.

• Webbplats för annonsören eller kampanjen du filtrerar efter, visar antalet unika användare som sett eller klickat på en annons enbart på den angivna webbplatsen och inte på någon annan webbplats som nås av annonsören eller kampanjen.

• Duplicerad räckvidd visar interaktioner med en given dimension som inte är exklusiva. Den beräknas som följande:

Räckvidd – Exklusiv räckvidd

Kom ihåg att överlappande räckvidd alltid handlar om två saker: annonsörer, kampanjer eller webbplatser och de unika användarna som har interagerat med annonser från båda. Samtidigt handlar duplicerad räckvidd alltid om en annonsör, kampanj eller webbplats och hur många unika användare som har interagerat med annonser inte enbart i det sammanhanget utan också någon annanstans.

Mätvärden för duplicerad och exklusiv räckvidd

• Unique Reach: duplicerad klickräckvidd
  • Unique Reach: procentuell duplicerad klickräckvidd
  • Unique Reach: duplicerad exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: procentuell duplicerad exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: duplicerad total räckvidd
  • Unique Reach: procentuell duplicerad total räckvidd
  • Unique Reach: exklusiv klickräckvidd
  • Unique Reach: procentuell exklusiv klickräckvidd
  • Unique Reach: exklusiv exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: procentuell exklusiv exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: exklusiv total räckvidd
  • Unique Reach: procentuell exklusiv total räckvidd

Mätvärden för överlappande räckvidd

• Unique Reach: överlappande klickräckvidd
  • Unique Reach: procentuell överlappande klickräckvidd
  • Unique Reach: överlappande exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: procentuell överlappande exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: överlappande total räckvidd
  • Unique Reach: procentuell överlappande total räckvidd
  • Unique Reach: överlappande synlig exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: procentuell överlappande räckvidd för synliga exponeringar

Räckvidd efter frekvens

Mätvärdet Räckvidd efter frekvens anger hur många användare som interagerar med din annons minst en N gånger. De olika frekvenserna representeras av kolumner i en rapport för att visa den här fördelningen.

Exempel: Om värdet för 1+: Unique Reach: exponeringsräckvidd är 70 och värdet för 2+: Unique Reach: exponeringsräckvidd är 50 såg 70 användare annonsen minst en gång och 50 användare såg annonsen minst två gånger. Antalet användare som såg annonsen exakt en gång är 20, beräknat på 70–50.

Dimensioner för räckvidd efter frekvens

• Unique Reach: klickräckvidd
  • Unique Reach: exponeringsräckvidd
  • Unique Reach: exponeringsräckvidd (gemensamt visade)
  • Unique Reach: total räckvidd
  • Unique Reach: total räckvidd (gemensamt visade)
  • Unique Reach: räckvidd för synliga exponeringar
Generera en rapport om överlappande räckvidd (Unique Reach)

Så här skapar du en rapport om överlappning med Unique Reach i Byggverktyget för rapporter:

1. Klicka på knappen Ny rapport och välj Unique Reach
    1. Mätvärden för överlappning (inte duplicerad eller exklusiv räckvidd) är tillgängliga i avsnittet Överlappning med Unique Reach i Rapportkonfiguration.
    2. Om du vill ha mätvärden för duplicerad och exklusiv räckvidd navigerar du till Rapportkonfigurering och ändrar Rapportmall till Överlappning med Unique Reach. Mätvärdena läggs till i rapporten.
    3. Om du vill ha dimensioner för räckvidd efter frekvens navigerar du till Rapportkonfigurering och väljer dimensionerna från fältet Räckvidd efter frekvens för att lägga till dem i rapporten.