Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Veelgestelde vragen over belangrijke use cases van advertenties na de beëindiging van cookies van derden in Chrome

In dit artikel leggen we uit hoe we bepaalde belangrijke use cases van advertenties ondersteunen op onze platforms voor advertenties aan de koopzijde, zodat onze advertentiepartners zich kunnen voorbereiden op de uitfasering van cookies van derden in Chrome, die is gepland voor de 2e helft van dit jaar (vooropgesteld dat we tegen die tijd eventuele resterende zorgen over concurrentie van de Britse Competition & Markets Authority hebben weggenomen). Als onderdeel van onze veelzijdige aanpak gebruiken we een combinatie van privacybeschermende signalen en oplossingen, waaronder die van de Privacy Sandbox.

In dit artikel

Kunnen adverteerders nog steeds doelgroepuitsluitingen instellen in Google Ads en Display & Video 360?

In het 3e kwartaal van 2023 heeft Chrome de introductie bevestigd van ondersteuning voor targeting met uitgesloten interessegroepen in de Privacy Sandbox. Daarmee ondersteunen Google Ads en Display & Video 360 uitgesloten targeting, of uitsluiting, van doelgroeplijsten. Adverteerders kunnen specifieke doelgroeplijsten uitsluiten van remarketingcampagnes en ze ook uitsluiten van andere campagnes met display-advertenties (bijvoorbeeld campagnes die gebruikmaken van affiniteitsdoelgroepen of in-market-doelgroepen).

Kunnen adverteerders nog steeds beheeropties voor merkveiligheid gebruiken in Google Ads en Display & Video 360?

Adverteerders hebben nog steeds toegang tot een reeks opties voor merkveiligheid op onze platforms.

Google Ads-adverteerders kunnen met name het contenttype, labels voor digitale content, gevoelige content en uitsluitingen op 3 niveaus blijven gebruiken als maatregelen voor merkveiligheid.

Ook na de uitfasering van cookies van derden in Display & Video 360 kunnen verschillende oplossingen voor merkveiligheid worden ondersteund. Deze variëren van oplossingen vóór het bieden met signalen van biedingsverzoeken tot wrappers voor advertentiemateriaal voor merkveiligheid na het bieden met behulp van oplossingen van leveranciers van advertentietechnologie.

Voor oplossingen voor merkveiligheid na het bieden heeft Chrome recent de levering bevestigd van een Protected Audience API (onderdeel van de Privacy Sandbox) waarmee signalen kunnen worden doorgegeven aan deze wrappers voor advertentiemateriaal. Zo kan Display & Video 360 deze oplossingen na de uitfasering van cookies van derden ondersteunen.

Hebben adverteerders nog steeds toegang tot opties voor frequentiebeheer in Google Ads en Display & Video 360?

Ja. Google Ads en Display & Video 360 controleren of er door de uitgever verstrekte ID's, door Exchange geleverde ID's of ID's voor advertenties beschikbaar zijn en gebruiken deze om frequentielimieten toe te passen in omgevingen waar cookies niet beschikbaar zijn. Display & Video 360 gebruikt ook AI-gestuurde modellering om cross-channel frequentiebeheer te ondersteunen als er geen ID's aanwezig zijn.

Hoe gaan Google Ads en Display & Video 360 om met de identificatie van ongeldig verkeer?

Ons team voor advertentieverkeerskwaliteit streeft naar een allesomvattende implementatie van een schaalbare en grondige bescherming tegen ongeldig verkeer. We blijven onze benaderingen en technieken aanpassen en innoveren om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn, ongeacht veranderingen in het digitale ecosysteem zoals de geplande, aanstaande uitfasering van cookies van derden door Chrome.

We gebruiken Privacy Sandbox API's, zoals de CHIPS en de API's voor gedeelde opslag, naast andere signalen die niet worden beïnvloed door de uitfasering in verdedigingsstrategieën voor ongeldig verkeer die eerder op cookies van derden gebaseerde signalen gebruikten. Met deze reeks strategieën blijven onze beschermingsmaatregelen tegen ongeldig verkeer bescherming bieden tegen potentiële dreigingen of uitbuitingen.

Hebben adverteerders aanvullende contracten nodig om advertentieoplossingen van Google Ads of Display & Video 360 te kunnen gebruiken die gebruikmaken van Privacy Sandbox-signalen?

Nee. Google Ads en Display & Video 360 vereisen geen aanvullende contracten als adverteerders advertentieoplossingen willen gebruiken die gebruikmaken van Privacy Sandbox-signalen.

Hoe ondersteunt Google Ads factureerbare statistieken (CPC en CPA)?

In Google Ads worden factureerbare statistieken op basis van advertentie-interacties (klikken, volledige weergaven en weergaven) niet beïnvloed door de geplande uitfasering van cookies van derden in Chrome en worden deze statistieken na de uitfasering op dezelfde manier ondersteund. Factureerbare statistieken op basis van conversieacties die op dit moment door cookies van derden worden bijgehouden, worden na de uitfasering ondersteund door de Privacy Sandbox Attribution Reporting API.