Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Hoe Google Ads en Display & Video 360 remarketing testen zonder cookies van derden

Het Privacy Sandbox-initiatief is bedoeld om webtechnologieën te ontwikkelen die de online privacy van mensen beschermen en bedrijven en ontwikkelaars de tools bieden om succesvolle digitale bedrijven op te bouwen, waardoor het web open en toegankelijk blijft voor iedereen. De Privacy Sandbox is een doorlopend proces om alternatieven voor cookies van derden te ontwikkelen door ideeën uit de hele branche op te nemen in nieuwe voorstellen die worden getest, openbaar worden besproken en verder worden uitgewerkt.

Een van de Privacy Sandbox-voorstellen die we testen in Chrome, is de Protected Audience API (voorheen bekend als FLEDGE). Protected Audience stelt nieuwe privacybeschermende manieren voor om remarketing en aangepaste doelgroepoplossingen mogelijk te maken, zodat adverteerders targeting, berichten en advertentiemateriaal kunnen aanpassen op de gebruikers die ertoe doen.

Met de Protected Audience API slaat de browser van een gebruiker op een beveiligde manier de door de adverteerder gedefinieerde interessegroepen op (in plaats van in de huidige remarketinglijsten die na de beëindiging van cookies van derden worden gebruikt) die aan de browser zijn gekoppeld en host die browser veilingen op het apparaat om advertenties te tonen. Net zoals remarketing tegenwoordig werkt, kunnen marketeers de Protected Audience API gebruiken om bijvoorbeeld verschillende productcategorieën te tonen en bezoekers die niet hebben geconverteerd of die hun winkelwagentje hebben verlaten, opnieuw aan te spreken. Anders dan nu verzamelen en delen cookies van derden en advertentieservers de gebruikersgegevens niet met andere bedrijven.

Hoe Google Ads en Display & Video 360 advertenties kunnen tonen met de Protected Audience API

Stel dat een adverteerder, BestBikeShop, remarketingcampagnes laat lopen met Google Ads en Display & Video 360, wat is geïntegreerd met de Protected Audience API. Een gebruiker bezoekt een pagina met mountainbikes op BestBikeShop.com. Dan kan BestBikeShop Google Ads en Display & Video 360 een signaal sturen om te vragen of de browser van de gebruiker lid kan worden van hun interessegroep Mountainbikes. De browsers van gebruikers worden slechts beperkte tijd opgenomen in interessegroepen. In de huidige API-richtlijnen staat maximaal 30 dagen.

Als dezelfde gebruiker dan een andere website bezoekt die ook de Protected Audience API gebruikt, of waarvan het supply-side platform (SSP) Protected Audience gebruikt, kan BestBikeShop bieden om een aan mountainbikes gerelateerde advertentie te tonen aan die gebruiker als er een beschikbare advertentieruimte is. Adverteerders kunnen alleen deelnemen aan deze veiling als een bepaald aantal gebruikers in aanmerking komt voor weergave van deze advertentie. Voor Chrome is openbaar bekendgemaakt dat op men overweegt die drempelwaarde in te stellen op 50 gebruikers in de afgelopen 7 dagen. Deze veiling vindt plaats in de browser.

Als BestBikeShop de veiling wint, wordt hun advertentie getoond.

Alle wettelijke beperkingen en beheeropties voor toestemming die op dit moment bestaan, worden nog steeds gerespecteerd in de Protected Audience API.

Hoe Google Ads en Display & Video 360 de API voor beschermde doelgroepen testen

Halverwege 2022 begonnen Google Ads en Display & Video 360, beide geïntegreerd met de Protected Audience API, de kernfunctionaliteit van de API te testen. In deze 1e testfase werd geprobeerd te bepalen of Google Ads en Display & Video 360 konden worden geïntegreerd met de Protected Audience API om de browsers van gebruikers toe te voegen aan de interessegroepen van adverteerders. In deze vroege fasen werden er geen advertenties getoond als onderdeel van de tests.

In een latere testfase zijn Google Ads en Display & Video 360 begonnen met de weergave van advertenties voor een zeer klein percentage van het verkeer. Daarmee willen we controleren of alle aspecten van het proces voor advertentieweergave en de rapportage werken zoals bedoeld. In de komende maanden willen we de Google Ads en Display & Video 360-tests uitbreiden met externe exchanges.

Vandaag de dag richten onze tests zich erop dat onze remarketingoplossingen aan de belangrijke behoeften van adverteerders voldoen. We verwachten geen invloed op de campagneprestaties van adverteerders tijdens de tests. Adverteerders hoeven verder niets te doen.

Tijdens het testproces blijven de teams voor Google-advertentieproducten, net als andere stakeholders en testers, feedback geven over verbeteringsmogelijkheden en extra functies. Het uiteindelijke doel is uitgevers en adverteerders goede prestaties bieden.

Als we een alfa voor adverteerders kunnen aanbieden en u geschikt bent voor deelname, neemt uw Google-accountteam contact met u op met meer informatie.

Afmelden voor de origin trial van de Protected Audience API

Als website-uitgevers of adverteerders zich willen afmelden voor tests, kunnen ze dat op elk moment doen via het Chrome-beleid voor rechten. Het gebruik van deze API's valt onder de vereisten van het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie. Gebruikers kunnen ook de lijst met interessegroepen bekijken en beheren waaraan ze zijn toegevoegd of de Privacy Sandbox API's helemaal uitzetten.