Bemærk! Kundesupportteamet yder ikke fejlfindingstjenester på det aktuelt valgte visningssprog. Hvis du vil kontakte supportteamet, skal du først skifte til engelsk eller et af de øvrige understøttede sprog (spansk, portugisisk eller japansk).

Sådan testes remarketing uden brug af tredjepartscookies i Google Ads og Display & Video 360

Formålet med projektet Privacy Sandbox er at udvikle webteknologier, der på den ene side beskytter brugernes privatliv online og på den anden side giver virksomhedsejere og udviklere adgang til de fornødne værktøjer til at skabe vækst i deres onlinevirksomhed, så nettet kan forblive åbent og tilgængeligt for alle. Privacy Sandbox er et fælles projekt, hvor der løbende arbejdes på at tilbyde alternativer til tredjepartscookies via inkorporering af idéer fra hele branchen i form af nye forslag, som testes og diskuteres offentligt med henblik på at finde frem til brugbare løsninger.

Et af de Privacy Sandbox-forslag, der testes i Chrome, kaldes Protected Audience API (dette forslag blev tidligere betegnet FLEDGE). Med Protected Audience API foreslås der nye, privatlivssikrende metoder til remarketing og tilpassede målgruppeløsninger, som giver annoncører mulighed for at tilpasse deres målretning, budskaber og annoncemateriale i bestræbelserne på at nå ud til relevante brugere.

Med Protected Audience API bliver de annoncørdefinerede interessegrupper, der anvendes i stedet for remarketinglister efter udfasningen af tredjepartscookies, gemt og knyttet til brugerens browser på sikker vis, så der kan afholdes enhedsbaserede annonceauktioner med henblik på visning af annoncer. Protected Audience API fungerer med andre ord på samme måde som remarketing, i og med at marketingmedarbejdere har mulighed for eksempelvis at vise forskellige produktkategorier, appellere til besøgende, der ikke har foretaget en konvertering, og skabe fornyet engagement blandt besøgende, som har forladt kurven. I modsætning til hvordan det fungerer i dag, bliver brugeroplysninger ikke indsamlet og delt med andre virksomheder via tredjepartscookies og annonceservere.

Sådan kan der blive vist annoncer ved hjælp af Protected Audience API i Google Ads og Display & Video 360

Lad os sige, at en annoncør, som annoncerer for BestBikeShop, kører remarketingkampagner via Google Ads og Display & Video 360, hvor Protected Audience API. En bruger besøger en side på BestBikeShop.com, der handler om mountainbikes. Derefter kan annoncøren sende et signal til Google Ads og Display & Video 360 for at anmode om, at brugerens browser bliver inkluderet i BestBikeShop-interessegruppen "Mountainbikes". En brugers browser bliver kun inkluderet i en interessegruppe i en begrænset periode (i henhold til de aktuelle API-retningslinjer er maksimumperioden indtil videre 30 dage).

Når den samme bruger efterfølgende besøger et andet website, hvor der også bruges Protected Audience API, eller hvor der bruges Protected Audience API på leverandørsideplatformen (SSP, supply-side platform), kan der afgives bud på vegne af BestBikeShop med henblik på at få en mountainbikerelateret annonce vist for den pågældende bruger, forudsat at der er en tilgængelig annonceplads. Annoncører er kun kvalificerede til at deltage i denne auktion, hvis minimumgrænsen for, hvor mange brugere der skal have været kvalificeret til at få vist den aktuelle annonce, er nået (ifølge en officiel erklæring fra Chrome overvejes det i øjeblikket at fastsætte denne grænse til 50 brugere inden for de seneste syv dage). Denne auktion finder sted via browseren.

Hvis BestBikeShop vinder auktionen, er det deres annonce, der bliver vist.

Protected Audience API sikrer, at alle aktuelle lovgivningsmæssige begrænsninger og samtykkekontroller fortsat bliver fulgt og efterlevet.

Sådan testes Protected Audience API i Google Ads og Display & Video 360

I midten af 2022 blev Protected Audience API integreret i Google Ads og Display & Video 360, hvorefter der blev iværksat test af API'ens kernefunktionalitet. Formålet med denne indledende testfase var at fastslå, om det var muligt at integrere Protected Audience API i eksempelvis Google Ads og Display & Video 360 med henblik på at få brugeres browsere føjet til annoncørers interessegrupper. På dette tidlige stadie indgik gengivelse af annoncer ikke som en del af testen.

I en efterfølgende testfase begyndte der at blive gengivet annoncer for en meget lille procentdel af brugerne via Google Ads og Display & Video 360 for at få verificeret, at alle aspekter af annoncevisnings- og rapporteringsprocessen fungerede efter hensigten, og inden for de næste par måneder bliver testen efter planen udbredt til tredjepartsbørser.

I dag har vores test stadig fokus på at sikre, at vores remarketingløsninger er i stand til at imødekomme vigtige annoncørbehov. Vi regner ikke med, at testen får indflydelse på kampagneeffektiviteten, og som annoncør behøver man ikke at foretage sig noget i denne forbindelse.

Gennem hele testprocessen sender Googles annonceproduktteams, ligesom andre interessenter og testere, feedback til Chrome om funktioner og områder, der kan forbedres, med det endelige mål at sikre udgivere og annoncører størst mulig effektivitet.

Hvis vi kan tilbyde en annoncørorienteret alfaversion, som du er kvalificeret til at deltage i, bliver du kontaktet af dit Google-kontoteam, så du kan få nærmere oplysninger.

Fravalg af Protected Audience API

Hvis man som websiteudgiver eller annoncør vil fravælge denne test, kan man til enhver tid gøre det via sektionen med politikken vedrørende Chrome-tilladelser. Brugen af disse API'er er underlagt kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU. Som bruger har man også mulighed for at se og administrere listen over interessegrupper, man er blevet føjet til, eller helt at deaktivere API'er fra Privacy Sandbox.