Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Om modellerade konverteringar

Google använder modellering för att beräkna uppskattningar av onlinekonverteringar som inte kan observeras direkt. Modelleringen gör det möjligt att tillskriva konverteringar på rätt sätt utan att identifiera användarna (exempelvis på grund av användarintegritet, tekniska begränsningar eller när användare växlar mellan enheter). Med modellerade konverteringar kan Google generera mer exakta rapporter, optimera annonskampanjer och förbättra automatisk budgivning.

Så fungerar modellerade konverteringar

Googles modeller letar efter trender mellan konverteringar som observerades direkt och sådana som inte gjorde det. Om exempelvis konverteringar som tillskrivs en viss webbläsare liknar konverteringar utan tillskrivning från en annan webbläsare förutser maskininlärningsmodellen övergripande attribution. Utifrån denna prognos uppdateras rapporterade konverteringar så att de omfattar både modellerade och observerade konverteringar.

Googles metod för konverteringsmodellering

Kontrollera att data är korrekt och förmedla ändringar

Validering av omdirigeringar (en rekommenderad metod för maskininlärning) gör att Googles modeller förblir rättvisande.  En del av de observerade konverteringarna (valideringsdata) hålls tillbaka och delas. Därefter jämförs valideringsdata som kördes genom modellen med valideringsdata som inte gjorde det. Valideringsresultaten används för att kontrollera om det finns felaktigheter och för att finjustera modellen.  Google informerar om modelleringsändringar som kan ha stor inverkan på din data.

Upprätthålla utförliga rapporter

Modellerade konverteringar inkluderas bara när de sannolikt är av hög kvalitet. Om det inte finns tillräckligt med trafik för att utgöra underlag till modellen tillskrivs inte modellerade konverteringar till annonsinteraktioner (eller, när det gäller Google Analytics, tillskrivs kanalen Direkt). På så sätt kan Google kompensera för utebliven observation och samtidigt förhindra felaktigt positiva prognoser.

Anpassat till din verksamhet

Googles allmänna modelleringsalgoritm tillämpas separat på din data för att återspegla ditt unika företag och kundbeteende.

Identifiera inte enskilda användare

Google tillåter inte signaturinsamling och andra försök att identifiera enskilda användare. I stället sammanställer vi data (till exempel tidigare konverteringsfrekvens, enhetstyp, klockslag och geografisk plats) för att förutse sannolikheten för konverteringar från en viss annonsinteraktion.