Het supportteam biedt geen services voor probleemoplossing in uw huidige weergavetaal. Als u contact wilt opnemen met medewerkers van het supportteam, schakelt u eerst over naar het Engels of een andere ondersteunde taal (Spaans, Portugees of Japans).

Over gemodelleerde conversies

Google gebruikt modellering om een schatting te doen van online conversies die niet rechtstreeks kunnen worden waargenomen. Door modellering te gebruiken, kunnen conversies nauwkeurig worden toegeschreven zonder gebruikers te identificeren (bijvoorbeeld vanwege de privacy van gebruikers, technische beperkingen of als gebruikers van apparaat wisselen). Door gemodelleerde conversies op te nemen, kan Google nauwkeurigere rapporten bieden, advertentiecampagnes optimaliseren en de functie voor automatisch bieden verbeteren.

Hoe gemodelleerde conversies werken

De modellen van Google zoeken naar trends tussen conversies die rechtstreeks zijn waargenomen en conversies die niet rechtstreeks zijn waargenomen. Als conversies die in de ene browser worden toegeschreven bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn met niet-toegeschreven conversies uit een andere browser, voorspelt het machinelearning-model een volledige attributie. Aan de hand van deze voorspelling worden gerapporteerde conversies geüpdatet om zowel gemodelleerde als waargenomen conversies op te nemen.

Hoe Google omgaat met conversiemodellering

Controleren op nauwkeurigheid en wijzigingen doorgeven

Holdout-validatie (een best practice voor machine learning) behoudt de nauwkeurigheid van de modellen van Google. Een deel van de waargenomen conversies (validatiegegevens) wordt vastgehouden en gesplitst. Daarna worden de validatiegegevens die via het model zijn uitgevoerd, vergeleken met de validatiegegevens die dat niet zijn. De validatieresultaten worden gebruikt om te controleren op onnauwkeurigheden en het model verder te verfijnen. Google geeft modelleringswijzigingen door die een grote impact kunnen hebben op uw gegevens.

Zorgen voor betrouwbare rapportage

Gemodelleerde conversies worden alleen opgenomen als er een hoge betrouwbaarheid van kwaliteit is. Als er te weinig verkeer is voor het model, worden gemodelleerde conversies niet toegeschreven aan advertentie-interacties (of worden ze in het geval van Google Analytics toegeschreven aan het kanaal Direct). Met deze aanpak kan Google het verlies van observatiemogelijkheden herstellen en tegelijkertijd overvoorspelling voorkomen.

Aangepast voor uw bedrijf

Het algemenere modelleringsalgoritme van Google wordt afzonderlijk op uw gegevens toegepast om uw unieke bedrijfs- en klantgedrag te weerspiegelen.

Geen identificatie van individuele gebruikers

Google staat geen vingerafdrukken toe of andere pogingen om individuele gebruikers te identificeren. In plaats daarvan verzamelt Google gegevens (zoals historische conversiepercentages, apparaattype, tijdstip, geografie, enzovoort) om de kans op conversies via een specifieke advertentie-interactie te voorspellen.