Mobiele Video Mastheads

Technische specificaties

Aanbevolen video

De klant moet de video voor het advertentieblok handmatig naar YouTube uploaden en de URL van de weergavepagina doorgeven. Alle YouTube-video's moeten insluitbaar zijn. Ze mogen niet op privé worden ingesteld wanneer het advertentieblok live is. Video's mogen na 15:00 uur PST op de dag voorafgaand aan de startdatum van de campagne niet meer worden gewijzigd.

Raadpleeg onze Help-pagina's voor praktische tips over hoe u video's optimaliseert en hoe u video's uploadt. Als u niet wilt dat iedereen uw video kan bekijken, kunt u de video verbergen door deze instructies te volgen.

Volg de videorichtlijnen hier als u een 360°-video wilt gebruiken. Houd er bovendien rekening mee dat er voor 360°-video's apparaat-/OS-gerelateerde beperkingen zijn voor een correcte weergave.

Het afspelen van de video wordt gestart door de gebruiker. Dit betekent dat de video pas wordt afgespeeld nadat de gebruiker op de weergegeven thumbnail in de Mobile Video Masthead klikt en ook dan pas meetelt voor de YouTube-weergavetelling.

Als u de video niet gebruikt om inkomsten te genereren, kunt u hiervoor een annotatie voor een call-to-action (CTA) inschakelen (dit is niet hetzelfde als de optionele call-to-action in de advertentie zelf). Deze annotatie wordt weergegeven als overlay onder aan de video en bestaat uit maximaal 20 tekens (10 double-byte-tekens) aan tekst, een optionele afbeelding en de bestemmings-URL. Als de gebruiker op deze overlay klikt, wordt de bestemmings-URL geopend in een browservenster. Opmerking: de CTA-overlay wordt op m.youtube.com niet door alle apparaten volledig ondersteund!

Afbeelding voor videothumbnail

De thumbnail voor de video die wordt weergegeven in de Mobiele Video Masthead, is configureerbaar. Aangepaste thumbnails worden ondersteund via de video-instellingen van YouTube. Als u de thumbnail aanpast, moet u 5 procent ruimte aan elke zijde van de thumbnail overlaten en essentiële informatie (zoals logo's en tekst) niet te dicht langs de randen plaatsen, aangezien deze in de iOS-app kunnen worden afgesneden.

Informatievenster

Het informatievenster haalt de content direct op uit de video en de gebruikerscontent van het YouTube-kanaal. Er kunnen ook optionele elementen worden weergegeven. Raadpleeg het overzicht met vereiste en optionele items in het vorige gedeelte. In oudere versies van de Android-app worden de titel en de beschrijving van de video weergegeven in plaats van de opgegeven koptekst en beschrijving.