Tekniske spesifikasjoner

Annonselevering via tredjeparter på YouTube-reservasjon:

Fra og med 15. mai 2019 finnes det støtte for YouTube-annonselevering via tredjeparter (VAST). Dette foregår via et API-basert rammeverk som tar imot og leverer reklamer fra annonsører via Google-systemer. Innovid, Sizmek, Extreme Reach, Adform og Flashtalking er for øyeblikket integrert i dette rammeverket. Listen over integrerte leverandører blir tilgjengelig her, og den oppdateres ved behov.

For at tredjepartsleverandører skal kunne bruke denne løsningen, må de integrere det aktuelle systemet sitt i Ads Data Hub, hvor resultatmålingen foregår.

Som en del av denne lanseringen kommer ikke YouTube lenger til å støtte tilleggsbannere som en tredjepart er vert for.

Denne delen tar for seg detaljerte spesifikasjoner for videoannonser der enten YouTube eller en tredjepart er vert, samt gode fremgangsmåter for opplasting av video og kompatible nettlesere.

Levert på nettstedet

Videokrav: Må lastes opp til YouTube (send inn nettadressen for videoen – forkortede nettadresser tillates ikke)
Må tillate innbygging
Må være offentlig eller ikke oppført
Direkteavspilling er ikke tillatt
Minste videovarighet: 12 sekunder (for annonser som kan hoppes over)
Maksimal videovarighet:

Opptil 6 minutter (annonser som kan hoppes over)
*60 sekunder (annonser som kan hoppes over, på YouTube Kids)

15 sekunder (annonser som ikke kan hoppes over)

6 sekunder (bumperannonser)

20 sekunder (annonser som ikke kan hoppes over – bare i Europa, Midtøsten, Afrika, Mexico, India, Malaysia og Singapore)

Tredjepartslevering (VAST-kompatibel)

Ved hjelp av YouTube VAST QA-verktøyet kan du kontrollere at VAST-annonsetaggene dine samsvarer med spesifikasjonene for annonselevering fra tredjeparter. Her er det også enkelt å forhåndsvise annonsene som leveres av tredjeparter, i YouTube-spilleren.
Format: Videofiltypen H.264 (MP4) må være tatt med for hver av videoreklamene (andre formater – f.eks. WebM – kan tas med, men det kan hende de ikke blir brukt)
Høyde/bredde-forhold og bithastighet:

720p eller lavere er påkrevd, og 1080p er anbefalt. Både 16:9- og 4:3-format godtas. (Eksempler på hver av disse er: 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080 (16:9) og 480 x 360, 720 x 540, 960 x 720 (4:3))

Må inneholde minst én mediefil på under 1000 kbps

Lydformat: MP3 eller AAC foretrekkes
Bilder per sekund: Opptil 30 bilder i sekundet
Maksimal filstørrelse: 10 MB
Krav: Må overholde YouTubes XML-sammendrag for respons fra VAST-annonsetjener
Må være SSL-kompatibel
Bare VAST 3.0-tagger er tillatt for videoannonser som kan hoppes over. VAST 2.0 godtas ikke.
Må leveres via en lineær VAST-tag (forhåndshentings-tag) av en YouTube-godkjent leverandør.
Kan IKKE ha geografisk målretting, nettlesermålretting eller annen målretting av tredjeparten.
Forsikre deg om at annonsetjeneren din leverer en godkjent crossdomain.xml-fil. Hvis du velger å angi domener spesifikt, må du kontrollere at du har tatt med alle visningsdomenene.
Vi kan ikke garantere at videoannonser som leveres via VAST, kan vises i alle nettlesere på mobil eller på alle spillkonsoller eller tilkoblede TV-enheter (de fleste moderne, oppdaterte enheter støttes)
Bare VAST 2.0 og 3.0 støttes for øyeblikket
VPAID er ikke tillatt på YouTube
Maksimal videovarighet: Opptil 6 minutter (annonser som kan hoppes over)

15 sekunder (annonser som ikke kan hoppes over)

6 sekunder (bumperannonser)

20 sekunder (annonser som ikke kan hoppes over – bare i Europa, Midtøsten, Afrika, Mexico, India, Malaysia og Singapore)

Videoanbefalinger

• Hvis du endrer størrelsen på videoene dine i tråd med YouTubes anbefalte fremgangsmåter før du laster dem opp, ser videoene bedre ut på YouTube. På hjelpesidene våre kan du se hvordan du laster opp videoer og optimaliserer videoer, samt hvilke filformater vi godtar.
  • Hvis du ikke vil at videoen skal være synlig eller søkbar for offentligheten utenfor annonsen din, kan du angi den som «ikke oppført» ved å følge instruksjonene her.
  • Interaktive elementer som annoteringer, handlingsfremmende overlegg eller infokort vises automatisk i videoannonsen hvis de er aktivert. Hvis du ikke ønsker at interaktive elementer skal vises i annonsen, må du fjerne dem direkte fra videoen.
  • Hvis du vil bruke en 360-graders video i en videoannonse, følger du disse retningslinjene. Vær oppmerksom på at det gjelder begrensninger for 360-graders videoer knyttet til nettlesere og enheter, slik at de gjengis riktig.

Kompatible nettlesere:

• Internet Explorer 10 eller nyere, Firefox 25 eller nyere, Safari 6 eller nyere og Chrome 33 eller nyere