Het gebruik van videoadvertenties

Videoadvertenties (voorheen InStream-videoadvertenties) zijn advertenties die zijn gereserveerd voor weergave op YouTube-weergavepagina's en -kanaalpagina's met aanbevolen video's. Deze advertenties kunnen op YouTube worden weergegeven op desktopcomputers, op mobiele apparaten, in apps, op verbonden tv's en op property's van gameconsoles, maar ook in ingesloten YouTube-spelers op andere sites. Adverteerders kunnen bij de videoadvertentie ook een begeleidende banner opnemen die kan worden getoond aan de zijkant van de weergavepagina op desktopcomputers.

Houd er rekening mee dat videocontent minstens dertig seconden lang moet zijn om als videoadvertentie te kunnen worden weergegeven.

Typen videoadvertenties

Wanneer een gebruiker de videoweergave start, kan de videoadvertentie op verschillende momenten worden weergegeven: aan het begin (preroll), op momenten tijdens de video (midroll) of aan het einde (postroll). Videoadvertenties worden aangeboden als advertenties die wel of niet kunnen worden overgeslagen en kunnen worden weergegeven als video die op YouTube wordt gehost (aanbevolen) of die door derden wordt gehost.

Kan worden overgeslagen: In een videoadvertentie die kan worden overgeslagen, hebben kijkers na de eerste vijf seconden de mogelijkheid om de advertentie over te slaan. De weergave van een advertentie die kan worden overgeslagen, telt mee voor de YouTube-weergavetelling als de advertentie 30 seconden wordt bekeken of als de advertentie helemaal is bekeken (advertentiemateriaal moet minstens 12 seconden lang zijn om mee te tellen voor de weergavetelling).

Kan niet worden overgeslagen: In een videoadvertentie die niet kan worden overgeslagen, kunnen kijkers niet kiezen of ze de advertentie willen overslaan. Videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen, hebben geen invloed op de weergavetelling. Advertenties van dit type mogen maximaal vijftien seconden duren (twintig seconden in EMEA, India, Maleisië, Mexico en Singapore).

• In bepaalde markten bieden we ook bumperadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen. Hiermee kunt u uw naamsbekendheid en bereik vergroten. Bumperadvertenties mogen maximaal zes seconden duren.

Componenten van een videoadvertentie

De knop 'Overslaan' (alleen voor advertenties die kunnen worden overgeslagen): Tijdens de eerste vijf seconden van een videoadvertentie die kan worden overgeslagen, wordt een teller weergegeven die aftelt na hoeveel seconden de advertentie kan worden overgeslagen. Nadat er 5 seconden zijn verstreken, wordt de teller vervangen door de knop 'Overslaan'.

Deelvenster 'Betrokkenheid bij kanaal' (alleen door de site weergegeven): Als de videoadvertentie op YouTube wordt gehost, wordt automatisch informatie weergegeven over het kanaal waarop de advertentie wordt gehost, zoals de naam en het pictogram van het kanaal en de naam van de video, om de betrokkenheid bij het kanaal te vergroten. Deze informatie wordt niet weergegeven als de video niet op YouTube wordt gehost of niet wordt vermeld.

Optionele begeleidende banner (alleen door de site weergegeven): Begeleidende banners zijn optionele beeldbanneradvertenties die rechtsboven op de weergavepagina op desktopcomputers worden weergegeven voor de duur van de contentvideo. Wanneer een InStream-videoadvertentie eindigt (of wordt overgeslagen), blijft de begeleidende banner op de YouTube-pagina staan en kan de gebruiker erop klikken. Als u besluit begeleidende banners toe te voegen, moet u er rekening mee houden dat deze alleen worden weergegeven op desktop-weergavepagina's op YouTube. Ze worden niet weergegeven op mobiele apparaten, ingesloten spelers, verbonden tv's en gameconsoles.