Videoannonser

Oversikt over innholdselementer og innsending av reklame

I denne delen får du en oversikt over obligatoriske og valgfrie innholdselementer som enten YouTube eller en tredjepart er vert for, samt prosessen og behandlingstiden for innsending av reklame.

Alle annonser må være i tråd med de generelle retningslinjene for Google Ads samt retningslinjene for YouTube-annonsering

Oversikt over innholdselementer

Levert på nettstedet

Innholdselement Valgfritt/obligatorisk Filtype Kommentarer
Nettadresse til videoen Obligatorisk Videoen må lastes opp til YouTube og angis som «offentlig» eller «ikke oppført» (se retningslinjene nedenfor og denne brukerstøttelinken for opplasting av videoer)
Klikknettadresse Obligatorisk

Det må angis en destinasjonsadresse for videoannonser. Enkeltordrelinjer kan bare lede til én endelig destinasjonsadresse om gangen.

Maks. 1024 tegn

Alle tilordnede reklamer som brukes på én ordrelinje, må ha den samme endelige klikknettadressen (dvs. lede til samme toppdomene).
Tilleggsbanner Valgfritt
  • 300 x 60
  • JPG, GIF, PNG (bare bildeelementer er tillatt – ingen tagger fra tredjeparter)
  • 150 kB (maksimalt 50 kB for video som ikke kan hoppes over)
  • Maks. 30 sekunder animasjonstid

Banneret får den samme klikknettadressen som videoen.

Sporing fra tredjeparter er ikke tilgjengelig.

Levert av tredjepart

Ved hjelp av YouTube VAST QA-verktøyet kan du kontrollere om VAST-annonsetaggene dine samsvarer med spesifikasjonene for annonselevering fra tredjeparter. Her er det også enkelt å forhåndsvise annonsene som leveres av tredjeparter, i YouTube-spilleren.
Innholdselement Valgfritt/obligatorisk Filtype Kommentarer
Videoannonse Obligatorisk VAST-tag – Videofiltypen H.264 (MP4) må være tatt med for hver av videoreklamene (andre formater – f.eks. WebM – kan tas med, men det kan hende de ikke blir brukt)* Dette må være en lineær forhåndshentings-tag
Klikknettadresse Obligatorisk

Det må angis en destinasjonsadresse for videoannonser. Enkeltordrelinjer kan bare lede til én endelig destinasjonsadresse om gangen.

Maks. 1024 tegn

Alle reklamene som brukes på én ordrelinje, må ha den samme endelige klikknettadressen (dvs. lede til samme toppdomene).
Tilleggsbanner

Valgfritt

Merk: Fra og med 22. april 2019 kommer ikke YouTube lenger til å støtte tilleggsbannere som en tredjepart er vert for. Dette skyldes endringer som innføres i Ads Data Hub.

Leveres via VAST-taggen.
Ikke nødvendig å sende som separat innholdselement.

Samme krav som for følgeannonser levert på nettstedet. Rapportering er ikke tilgjengelig for VAST-følgeannonser.

*Vær oppmerksom på at enkelte enheter bare støtter innholdselementer levert på nettstedet.

Innsending av reklame og behandlingstid

• Innholdselementer må mottas av YouTube senest TO virkedager før kampanjens startdato, og må sendes via en kontoadministrator.  Alle reklamer blir gjennomgått for å sikre at de overholder retningslinjene for Google Ads, og hvis det sendes inn innholdselementer sent, kan det føre til sen kampanjestart eller underlevering.
  • Reklamer som leveres på nettstedet, kan redigeres maks. to ganger i løpet av en periode på seks uker for aktive kampanjer.
  • Du kan ha opptil tre reklamer per plassering som vises på nettstedet.
    • Merk: Hvis du bruker flere reklamer, roteres de så jevnt som mulig som standard. Ettersom reklameattributter kan variere, og kvaliteten brukes for å bestemme hvor ofte en annonse skal vises, finnes det noen situasjoner hvor prosentandelen av visninger for hver annonse kanskje ikke er like stor.
  • Maksimalt fem XML-er per VAST-tag som leveres av en tredjepart.