Overzicht van items en advertentiemateriaal indienen

Dit gedeelte bevat een overzicht van de vereiste en optionele items voor advertentiemateriaal dat door YouTube wordt gehost en voor advertentiemateriaal dat door derden wordt weergegeven, plus informatie over de procedure voor indiening van advertentiemateriaal en de verwerkingstijden.

Alle advertenties moeten voldoen aan het algemene Google Ads-beleid en aan het Advertentiebeleid van YouTube.

Overzicht van items

Door de site weergegeven

Item Optioneel/Vereist Bestandstype Opmerkingen/details
Video-URL Vereist U moet de video uploaden naar YouTube en deze instellen als openbaar of verborgen (raadpleeg onderstaande richtlijnen en deze Help-pagina voor informatie over hoe u video's uploadt).
Doorklik-URL Vereist

U moet een bestemmings-URL voor videoadvertenties opgeven. Eén regelitem kan slechts naar één uiteindelijke bestemmings-URL doorverwijzen.

U kunt maximaal 1024 tekens gebruiken.

Al het toegewezen advertentiemateriaal binnen een regelitem moet een doorklik-URL met dezelfde uiteindelijke bestemming hebben (dat wil zeggen: naar hetzelfde hoofddomein verwijzen).
Begeleidende banner Optioneel
  • 300 x 60
  • Jpg, gif, png (alleen afbeeldingsitems zijn toegestaan, tags van derden niet)
  • 150 KB (maximaal 50 KB voor video's die niet kunnen worden overgeslagen)
  • Max. animatieduur van 30 seconden

Maakt automatisch gebruik van dezelfde doorklik-URL als de video.

Tracking van derden is niet beschikbaar.

Door derden weergegeven

Met de VAST QA-tool van YouTube kunt u controleren of uw VAST-advertentietags aan de weergavespecificaties voor advertenties van derden voldoen. U kunt met behulp van deze tool ook eenvoudig een voorbeeld van de advertenties van derden bekijken in de YouTube-speler.
Item Optioneel/Vereist Bestandstype Opmerkingen/details
Videoadvertentie Vereist Het videobestandstype VAST-tag - H.264 (mp4) moet worden opgenomen in al het videoadvertentiemateriaal (andere indelingen, zoals WebM, mogen worden opgenomen, maar worden mogelijk niet gebruikt).* Moet een lineaire tag (prefetch-tag) zijn.
Doorklik-URL Vereist

U moet een bestemmings-URL voor videoadvertenties opgeven. Eén regelitem kan slechts naar één uiteindelijke bestemmings-URL doorverwijzen.

U kunt maximaal 1024 tekens gebruiken.

Al het advertentiemateriaal binnen een regelitem moet een doorklik-URL met dezelfde uiteindelijke bestemming hebben (dat wil zeggen: naar hetzelfde hoofddomein verwijzen).
Begeleidende banner

Niet ondersteund

-

-

* Sommige apparaten ondersteunen alleen items die door de site worden weergegeven.

Advertentiemateriaal indienen en verwerkingstijd

• Items moeten uiterlijk TWEE werkdagen vóór de startdatum van de campagne door YouTube zijn ontvangen. U moet ze indienen via uw accountmanager. Alle advertenties worden beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan het Google Ads-beleid. Late indiening van items kan resulteren in een late start van de campagne of in onderweergave.
  • Voor door de site weergegeven advertenties zijn in een actieve campagne maximaal 2 aanpassingen van advertentiemateriaal per 6 weken toegestaan.
  • Per door de site weergegeven plaatsing zijn maximaal 3 sets advertentiemateriaal toegestaan.
    • Opmerking: Als u meerdere sets advertentiemateriaal gebruikt, worden uw advertenties standaard zo gelijkmatig mogelijk gerouleerd. Aangezien de kenmerken van advertentiemateriaal kunnen verschillen en de kwaliteit mede bepalend is voor hoe vaak advertenties worden weergegeven, is het percentage vertoningen van elke advertentie mogelijk niet helemaal gelijkmatig.
  • Per door derden weergegeven VAST-tag zijn maximaal 5 XML's toegestaan.