Sisällön yleiskatsaus ja mainosaineiston lähettäminen

Tässä osiossa käsitellään YouTuben hostaaman ja kolmansien osapuolten palvelujen kautta näkyvän mainosaineiston pakollista ja valinnaista sisältöä sekä mainosaineiston lähettämistä ja käsittelyaikoja.

Kaikkien mainosten on oltava yleisten Google Ads ‑käytäntöjen ja YouTube-mainostuskäytäntöjen mukaisia.

Sisällön yleiskatsaus

Sivuston toimittama

Sisältö Valinnainen/pakollinen Tiedostotyyppi Kommentteja/tietoja
Videon URL-osoite Pakollinen Video on ladattava YouTubeen ja asetettava julkiseksi tai piilotetuksi (lisätietoja on alla olevissa ohjeissa ja videoiden lataamista käsittelevässä ohjelinkissä).
Kohdeosoite Pakollinen

Videomainoksille on annettava kohdeosoite. Yksi rivikohta voi johtaa vain yhteen lopulliseen kohdeosoitteeseen kerrallaan.

Enintään 1 024 merkkiä

Saman rivikohdan mainosaineistoilla on oltava sama lopullinen kohdeosoite (eli niiden on johdettava samaan ylätason verkkotunnukseen).
Täydentävä banneri Valinnainen
  • 300 x 60
  • JPG, GIF, PNG (vain kuvasisältö sallitaan, ei kolmansien osapuolten tageja)
  • 150 kt (ei-ohitettavilla videoilla enintään 50 kt)
  • Animointiaika enintään 30 s

Mainos perii saman kohdeosoitteen kuin video.

Kolmannen osapuolen seuranta ei ole käytettävissä.

Kolmansien osapuolten palvelujen kautta näkyvä

Voit tarkistaa YouTube VAST QA ‑työkalun avulla, täyttävätkö VAST-mainostagisi kolmannen osapuolen toteuttamaa mainontaa koskevat vaatimukset. Tämän työkalun avulla voit myös esikatsella kolmannen osapuolen näyttämää mainosta helposti YouTube-soittimella.
Sisältö Valinnainen/pakollinen Tiedostotyyppi Kommentteja/tietoja
Videomainos Pakollinen VAST-tagi: Videomainosaineistoon tulee sisältyä H.264 (MP4) ‑videotiedostotyyppi (voit lisätä muitakin muotoja, kuten WebM-muodon, mutta niitä ei välttämättä käytetä)*. Edellyttää lineaarista tagia (esinoutotagia).
Kohdeosoite Pakollinen

Videomainoksille on annettava kohdeosoite. Yksi rivikohta voi johtaa vain yhteen lopulliseen kohdeosoitteeseen kerrallaan.

Enintään 1 024 merkkiä

Saman rivikohdan mainosaineistoilla on oltava sama lopullinen kohdeosoite (eli niiden on johdettava samaan ylätason verkkotunnukseen).
Täydentävä banneri

Ei tuettu

-

-

* Huomaa, että jotkin laitteet tukevat vain sivuston toimittamaa sisältöä.

Mainosaineiston lähettäminen ja käsittelyaika

• Tilin hallinnoijan on lähetettävä sisältö YouTubelle viimeistään KAKSI arkipäivää ennen kampanjan alkamispäivää. Kaikki mainosaineistot tarkistetaan, jotta ne ovat varmasti Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia, joten sisällön myöhästyminen saattaa johtaa kampanjan lykkääntymiseen tai alijäämään.
  • Sivustojen toimittamaa aktiivisten kampanjoiden mainosaineistoa voi muokata korkeintaan kaksi kertaa kuuden viikon ajanjakson aikana.
  • Sivuston oma mainosten sijoittelu voi sisältää korkeintaan kolme mainosaineistoa.
    • Huom. Jos käytät useita mainosaineistoja, niitä vuorotellaan oletuksena mahdollisimman tasaisesti. Mainosaineistojen attribuutit voivat kuitenkin poiketa toisistaan ja laatu vaikuttaa mainosten näyttötiheyteen, joten näyttökertojen prosenttiosuudet eivät välttämättä joka päivä jakaannu täysin tasan.
  • Kolmannen osapuolen VAST-tagi voi sisältää enintään viisi XML-tiedostoa.