Överlagringsannonser i video

Tänk på att överlagringar i video endast är tillgängliga i reservationssponsringskampanjer och endast visas på datorer. Överlagringar i video visas inte på mobila enheter. Överlagringar i video är inte längre tillgängliga i Google Ads, men du kan ange att bildannonser ska visas som överlagringar på visningssidorna i YouTube. Läs mer om bildöverlagringsannonser längst ned på denna sida.

Så fungerar överlagringsannonser i video på YouTube

YouTubes överlagringsannonser i video är bildannonser på 480 × 70 som visas som överlagringar längst ned i videospelaren på visningssidorna på YouTube. Överlagringsannonsen visas när användaren börjar spela upp videon.

Tänk på att överlagringar i video endast är tillgängliga i reservationssponsringskampanjer. Vid auktionstillfället kan du ange att bildannonser ska visas som överlagringar på visningssidorna i YouTube. Läs mer om bildöverlagringsannonser här.

Översikt över tillgångar

Tillgång Valfri/obligatorisk Enhet Filtyp Filstorlek
Överlagringsbild Obligatorisk 480 × 70 Statisk .GIF, .PNG, .JPG 150 kB

Inlämning av annonsmaterial och omsättningstid

• Tillgångarna ska tas emot av YouTube senast fyra arbetsdagar före kampanjstarten och skickas in via din kontoansvariga.
  • Annonsmaterialet får redigeras högst två gånger per sexveckorsperiod för annonser i aktiva kampanjer som visas på webbplatsen.
  • Högst tre annonsmaterial får skickas in per placering som visas på webbplatsen.

Rapportmätvärden

• Exponeringar
  • Klick och klickfrekvens

Möjlighet till tredjepartsspårning

SSL-funktioner krävs. Alla pixeladresser för exponeringsspårning måste börja med https://. Läs mer här.
  • Får inte ha tredje part som värd.
  • Pixeladresser för exponeringsspårning från tredje part kan användas.
  • Godkänn omdirigering från tredje part för utgångsklick

Vi godkänner endast omdirigerings-/spårningspixlar från certifierade annonsvisningsleverantörer. Se den kompletta listan över godkända leverantörer.

Rekommendationer

• Tänk på att ta med en övertygande uppmaning i överlagringen (till exempel om att titta på det kompletterande innehållet eller klicka på annonsen).

Kompatibla webbläsare:

• Internet Explorer 10+, Firefox 25+, Safari 6+, Chrome 33+

Bildöverlagringsannonser (AdWords)

Bildöverlagringsannonser

Bildannonser som har skapats för kampanjer i Display-nätverket i AdWords kan visas som överlagringar i YouTube-videor. Klicka på fliken Display-nätverket och lägg till YouTube.com i inriktningen Placeringar för att använda en bildannons som överlagring.

Tillåtna storlekar: 468 × 60 och 728 × 90

Bildformat: JPEG, JPG, PNG, GIF

Annonser som har tredje part som värd visas inte som bildöverlagringar i videor eftersom de klassificeras som HTML5-annonsmaterial.

Speltid och användarinteraktion

Statiska bildöverlagringar visas i den nedre delen av videon.

Grafisk layout

Annonserna måste uppta hela utrymmet i den bildstorlek du har valt och får inte visas roterade åt sidan eller upp och ned. Annonserna får inte vara segmenterade, innehålla flera kopior av sig själva eller på annat sätt ge intryck av att vara flera annonser.