Een order onderbreken of archiveren

Als u een order onderbreekt, wordt de weergave opgeschort, maar blijft de voorraad van de order gereserveerd.

Wanneer u een order archiveert, wordt de order verwerkt en de bijbehorende voorraad vrijgegeven. Wanneer u een order archiveert die regelitems bevat die worden weergegeven, wordt de weergave onderbroken voordat de voorraad wordt vrijgegeven. U kunt de order opnieuw activeren door deze terug te zetten uit het archief.

U kunt gearchiveerde orders niet onderbreken. U kunt geen orders archiveren die wachten op goedkeuring.

Ad Manager controleert periodiek op orders die in de afgelopen 365 dagen geen vertoningen hebben geleverd om ervoor te zorgen dat u uw actieve orders gemakkelijk kunt vinden. Automatisch archiveren wordt elke vrijdag uitgevoerd en hiermee worden orders gearchiveerd die langer dan een jaar geleden zijn voltooid (zoals aangegeven door de einddatum van de order). Dit is niet van invloed op actieve orders en orders in behandeling. U kunt gearchiveerde orders altijd bekijken en opnieuw activeren als u ze nog nodig heeft.

Een order onderbreken of archiveren

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en dan Orders.
  3. Vink het selectievakje naast de order aan en voer vervolgens de volgende handelingen uit:
    • Klik op Onderbreken om de weergave van een order op te schorten. U kunt gearchiveerde orders niet onderbreken.
    • Klik op Archiveren om de order te archiveren.

Gearchiveerde orders weergeven

Gearchiveerde orders worden niet opgenomen als u in Ad Manager zoekt, maar u kunt ze nog steeds bekijken:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en dan Orders.
  3. Klik op Meer en dan Gearchiveerd.
U kunt de foutmelding 'Kan die actie niet uitvoeren voor een order met die status' te zien krijgen als u probeert een order te archiveren die is gekoppeld aan een voorstel. U kunt dit voorkomen door te zorgen dat de einddatum van het voorstel niet in de toekomst ligt en dat het voorstel geen voorgestelde regelitems bevat.