Een nieuwe order starten

Lees meer over hoe u orders kunt maken

Als u een nieuwe advertentiecampagne wilt uitvoeren in Ad Manager, moet u eerst een nieuwe order maken. Wanneer u de order heeft gemaakt, moet u regelitems maken, advertentiemateriaal toevoegen en de order goedkeuren voordat deze kan worden weergegeven.

Voor regelitemtypen die voorraad reserveren voor een koper, reserveert Ad Manager geen voorraad totdat de order is goedgekeurd. Regelitemtypen die voorraad reserveren, zijn van het type 'Sponsoring' en 'Standaard'.

Meer informatie over campagnes, die bestaan uit een order en de bijbehorende regelitems.

Nieuwe orders toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Weergave en dan Orders.
  3. Klik op Nieuwe order.
  4. Geef uw ordergegevens in de betreffende velden op.
  5. Klik op Regelitem toevoegen of Opslaan.
  6. Voeg regelitems en advertentiemateriaal toe en keur uw order goed om de regelitems weer te geven.

Teams toevoegen aan orders

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
Voeg een of meer teams toe aan een nieuwe of bestaande order om toegang en inzicht in rapporten te bieden.
  1. Wanneer u een order maakt of bewerkt, klikt u op het veld 'Teams' en selecteert u teams die toegang tot de order moeten hebben.
  2. Klik op Opslaan.
Zorgen dat uw gebruikers toegang hebben tot orders en regelitems
U moet een order aan een team koppelen voordat gebruikers toegang kunnen krijgen tot de order. Als er al een team is gekoppeld aan de adverteerder van de order, moet dat team afzonderlijk worden toegevoegd. Met het recht 'Mijn orders en regelitems weergeven' geeft u gebruikers toegang tot de orders waaraan ze zijn toegewezen of die aan een team zijn gekoppeld.