Prijzen voor meerdere formaten in de open veiling

Stel verschillende minimumprijzen in de open veiling in voor verschillende voorraadformaten

Stel verschillende minimumprijzen of doel-CPM's voor verschillende voorraadformaten in via uniforme prijsregels. Met prijzen voor meerdere formaten kan het rendement in de open veiling worden geoptimaliseerd als er geldige biedingen voor verschillende formaten zijn.

Richtlijnen voor prijzen voor meerdere formaten

Prijzen voor meerdere formaten werken met de standaardreeks met ondersteunde formaten. Interstitials worden ondersteund, maar we bieden geen ondersteuning voor het genereren van advertentiemateriaal voor dynamische toewijzing met interstitial-advertenties.

Praktische tips

Activeer indien mogelijk prijzen voor meerdere formaten voor al uw voorraad. Het merendeel van de kopers ondersteunt prijzen voor meerdere formaten, maar wanneer dat niet zo is, worden meerdere formaten niet doorgegeven in verzoeken. Vraag kopers of ze ondersteuning voor bieden op meerdere formaten bieden.

Meestal is het goed om slechts één minimumprijs voor een bepaald formaat in te stellen. Als er meerdere minimumprijzen zijn ingesteld voor hetzelfde formaat, is de hoogste minimumprijs van toepassing.

Voorkeursdeals

U kunt het voorraadformaat als targetingoptie selecteren wanneer u een voorkeursdeal maakt. Als de in de voorkeursdeal opgenomen voorraad voor meerdere formaten kan worden gebruikt en de koper biedt met een formaat dat niet is onderhandeld, wordt het bod gefilterd. Bekijk biedingsreacties die zijn gefilterd en de redenen daarvoor via Aanbiedingscontrole. Meer informatie over hoe u problemen met biedingsreacties opspoort en oplost.

Regels voor aanmelden, blokkeren en advertentiestijlen

Prijzen voor meerdere formaten werken anders met regels voor aanmelden, blokkeren en advertentiestijlen:

• Voor regels voor aanmelden en blokkeren vindt Ad Exchange alle regels die overeenkomen met een van de formaten en past deze toe op alle formaten.
  • Voor regels voor advertentiestijlen neemt Ad Exchange de regel met de hoogste prioriteit die overeenkomt met een van de formaten en past deze toe op alle formaten, zoals in het volgende voorbeeld.

Voorbeeld

Stel dat u 2 stijlregels heeft:

• één regel staat alleen tekstadvertenties voor 300 x 600 met prioriteit 1 toe en
  • een tweede regel staat alle typen advertentiemateriaal voor 300 x 250 met prioriteit 3 toe.
  • Als u een verzoek voor meerdere formaten verstuurt dat de formaten 300 x 600 en 300 x 250 bevat, wordt de eerste regel toegepast vanwege de hogere prioriteit.
  • Als gevolg daarvan geven beide formaten (300 x 600 en 300 x 250) alleen tekstadvertenties weer.

Ad Exchange-regelitems instellen

De formaten waarvoor u verschillende minimumprijzen wilt instellen, zijn de formaten die u via uw Ad Exchange-regelitems beschikbaar heeft gemaakt voor de open veiling. Deze regelitems moeten advertentiemateriaal met meerdere formaten bevatten. Bepaal in het geval van uniforme prijsregels welke prijs u wilt koppelen aan elk voorraadformaat dat is opgegeven in uw Ad Exchange-regelitems.

Voeg niet meer advertentiemateriaal toe aan dit regelitem. Ad Manager-advertentiemateriaal in een regelitem wordt standaard gelijkmatig gerouleerd en één hiervan wordt geselecteerd voor dynamische toewijzing.

Voorbeeld

U kunt verschillende minimumprijzen instellen voor voorraadformaten die als waardevoller worden beschouwd dan andere. Een grotere banneradvertentie van 970 x 250 kan bijvoorbeeld als waardevoller worden beschouwd dan een kleinere advertentie van 120 x 20.

Stel dat u 3 voorraadformaten voor een advertentieverzoek heeft: 970 x 250, 728 x 90 en 728 x 120. U wilt kopers meer laten betalen voor het grootste formaat, maar ook de optie bieden van een lagere minimumprijs voor het kleinste formaat. Maak voor elk formaat een prijsregel via uniforme prijsregels

Met uniforme prijsregels kunt u de verschillende minimumprijzen in dezelfde regel instellen.

Kosten Formaten Minimumprijs
Prijsinstelling 1 970 x 250 € 3,00
Prijsinstelling 2 728 x 90 € 1,50
Prijzen voor iedereen Alle € 0,10

Bij deze instelling kunnen kopers biedingen indienen voor alle 3 de formaten. Het hoogste bod voor alle formaten boven de minimumprijs wint.