Over sleutel/waarden

Sleutel/waarden verwijderen

Als u sleutels of waarden wilt verwijderen, vinkt u het selectievakje naast de sleutel of waarde aan en klikt u op Verwijderen.

Als u sleutels of waarden opnieuw wilt toevoegen, moet u deze helemaal opnieuw maken en de naam van de vorige verwijderde sleutel of waarde dupliceren (hoewel u het hoofdlettergebruik niet hoeft te dupliceren). Als u een sleutel opnieuw toevoegt, worden waarden die aanwezig waren toen de sleutel werd verwijderd ook automatisch opnieuw toegevoegd.

Netwerklimieten

Als u sleutel/waarden verwijdert, tellen deze niet meer mee voor de systeemlimieten.

Advertentieweergave

Regelitems die zijn getarget op verwijderde sleutel/waarden, houden geen rekening meer met deze objecten bij weergave. Het regelitem blijft de verwijderde objecten weergeven in de bijbehorende targetingcriteria. Deze objecten worden aangeduid als 'verwijderd'.

Voorbeeld

Stel dat u op maandag regelitem A target op het volgende:

Advertentieblok: /1234/home
Sleutel: pos=top AND color=blue

Regelitem A wordt op maandag als volgt geleverd aan de twee tags:

Tag 1: /1234/home, pos=top, color=blue

• Regelitem wordt geleverd

Tag 2: /1234/home, pos=top, color=red

• Regelitem wordt niet geleverd

Op dinsdag verwijdert u de sleutel 'color', maar wijzigt u de targeting voor het regelitem niet.

Regelitem A wordt op dinsdag als volgt geleverd aan de twee tags:

Tag 1: /1234/home, pos=top, color=blue
  • Regelitem wordt geleverd

Tag 2: /1234/home, pos=top, color=red

• Regelitem wordt geleverd

Als u op dinsdag naar de targetingkiezer voor regelitem A kijkt, ziet u dat onder 'Sleutel/waarden en doelgroepsegmenten' het volgende wordt weergegeven:

pos (pos) is top
and
color (deleted) is blue

Op woensdag voegt u de sleutel color weer toe in de gebruikersinterface (de bijbehorende waarden worden automatisch opnieuw toegevoegd). Het regelitem wordt vervolgens weergegeven zoals op maandag en u ziet dat onder 'Sleutel/waarden' het volgende wordt weergegeven: pos (pos) is top
and
color (color) is blue

Rapportage

De verwijdering van sleutel/waarden kan de rapportageprestaties van bestaande sleutel/waarden verbeteren.

Er worden rapportagestatistieken verzameld voor bestaande sleutel/waarden. Als u sleutels verwijdert, worden er geen rapportagestatistieken meer verzameld voor die sleutel of de bijbehorende waarden. Als u een rapport uitvoert voor een verwijderde sleutel of waarde, ziet u rapportagegegevens in de periode dat de sleutel of waarde bestond.

Prognoses

Uw tags moeten worden geüpdatet met sleutel/waarden voor voldoende tijd om deze criteria correct weer te geven in prognoses.

Verwijderen en hoofdlettergebruik

Zodra er een sleutel is gemaakt, kunt u de sleutel niet meer bewerken of verwijderen en opnieuw maken met andere hoofdletters. Als u een eerder verwijderde sleutel opnieuw maakt, wordt het hoofdlettergebruik van de vorige sleutel opnieuw gebruikt in de kiezer voor targeting in Ad Manager.

Stel dat er een bestaande sleutel gender met de waarden female en male aanwezig is.

Stel dat u deze sleutel heeft verwijderd en deze vervolgens opnieuw toevoegt als Gender (als dynamische sleutel of als vooraf gedefinieerde sleutel). Als traffickers een regelitem targeten op deze sleutel/waarde, geeft de kiezer voor targeting de oorspronkelijke sleutelnaam weer als gender in plaats van Gender.

Sleutel/waarden in Ad Manager zijn niet hoofdlettergevoelig, dus dit heeft geen invloed op de advertentieweergave of rapportage.