Overzicht

De werking van interstitials voor mobiele apps

Interstitials zijn advertentieblokken op de volledige pagina die worden weergegeven tussen schermen tijdens de navigatie in mobiele apps. Ze presenteren gebruikers app-functionaliteit op het volledige scherm op natuurlijke overgangspunten in apps, zoals op het moment dat de app wordt gestart, tijdens de video-preroll of wanneer een gamelevel wordt geladen.
Interstitial-advertenties:

• Zijn ideaal voor merken: Het grote formaat is ideaal voor het vertellen van een verhaal. Een interstitial is een zeer aantrekkelijke indeling voor merkadverteerders.
  • Zijn bijzonder aansprekend: Door hun formaat, het gebruik van rich media en de aantrekkingskracht voor premium merken, kunnen interstitials een grote mate van betrokkenheid onder gebruikers realiseren. Dit zorgt vervolgens voor hogere doorklik- en conversiepercentages.
  • Zijn gewild: Interstitials worden voortdurend genoemd als de meest gewenste advertentie-indeling door zowel merkadverteerders als grote mobiele adverteerders.
  • Vergroten de advertentiediversiteit: De integratie van nieuwe advertentie-indelingen is één manier waarop uitgevers hun gebruikers een diverse advertentie-ervaring kunnen bieden. Zo kan bannerblindheid worden geminimaliseerd en de algemene betrokkenheid bij advertenties worden vergroot.
documentatie voor ontwikkelaarsBekijk de handleiding voor ontwikkelaars (Android of iOS) voor meer informatie en voorbeelden.

Voordelen van interstitials op Ad Exchange

Verkopers op Ad Exchange voor mobiel kunnen interstitials rechtstreeks vanuit hun apps of via Google Ad Manager aanvragen door Ad Exchange-code voor de interstitial te distribueren. Deze functie is beschikbaar als een extra advertentie-indeling en kan eenvoudig worden geïmplementeerd in alle property's van een uitgever. Ad Exchange-interstitials:

• Bieden een hoog rendement: Interstitials genereren doorgaans hogere CPM's dan banneradvertenties.
  • Gebruiken diverse productbronnen: Via Ad Exchange kunt u de vraag naar interstitials benutten van alle grote DSP's en trading desks van bureaus, en van meer dan twee miljoen adverteerders via Google Ads.
  • Bieden gevarieerd advertentiemateriaal: Ad Exchange biedt ondersteuning voor meerdere advertenties binnen de interstitial-indeling, inclusief rich media-blokken op volledige pagina's, dynamisch gemaakte app-promotieblokken en standaardbanners met een ondoorzichtige achtergrond. Deze diversiteit zorgt voor meer veilingdruk en als gevolg daarvan hogere CPM's.

Aan de slag met de distributie van interstitials

In Ad Manager kunnen interstitial-advertenties worden gemaakt met de volgende formaten:

• 1024 x 768 (liggend) of 768 x 1024 (staand) voor tablets
  • 320 x 480 (staand) of 480 x 320 (liggend) voor mobiele apparaten

Houd rekening met het volgende wanneer u interstitials op Ad Exchange maakt:

• In tegenstelling tot statische advertentieformaten, waarvan de verzoeken zijn gebaseerd op een vaste vakgrootte, is het formaat van interstitial-verzoeken afhankelijk van een interstitial-formaatverzoek en het schermformaat van het apparaat dat de advertentie aanvraagt.

Het proces werkt als volgt:

1. Ad Exchange detecteert het schermformaat en stuurt de breedte en hoogte van het volledige scherm naar de koper als het aangevraagde formaat.
    2. De koper kan vervolgens reageren met advertentiemateriaal van elk formaat, zolang dit binnen 50% van de schermbreedte en 40% van de schermhoogte valt

Voorbeeld

1. Ad Exchange neemt een schermformaat van 320 x 480 op een mobiel apparaat waar en vraagt een interstitial-advertentie aan.
    2. Er kan een interstitial van 160 x 192 tot 320 x 480 worden geretourneerd via Ad Exchange. Aangezien 320 x 480 een ondersteund interstitial-formaat is in Ad Manager en binnen het bereik valt, kunnen er interstitials van 320 x 480 worden geretourneerd.
  • Interstitials worden niet anders gedistribueerd dan andere advertentieblokken. Uitgevers kunnen een verzoek voor een interstitial-advertentie net zo behandelen als verzoeken voor andere formaten. Onthoud dat interstitials alleen kunnen worden aangeroepen voor advertentieblokken die het volledige scherm beslaan (met andere woorden: een takeover).
  • Links moeten admob.opener.openUrl() of mraid.open() gebruiken om ervoor te zorgen dat ze worden geopend in een nieuw venster in plaats van in de interstitial-weergave zelf.
  • Interstitials moeten een knop Sluiten tonen. Zowel video- als niet-video-interstitials kunnen de knop Sluiten vanaf het begin of na een vertraging van 5 seconden tonen. Niet-video-interstitials die betrokkenheid stimuleren en/of interactief zijn, kunnen de knop Sluiten tonen met een vertragingstimer van 5 seconden.

• Als u de prestaties van uw interstitials wilt bekijken, selecteert u de dimensie Formaat van advertentiemateriaal (weergegeven) in een rapport. In het rapport staat Interstitial wanneer de advertentieaanroep een interstitial-advertentie op een mobiel apparaat is.
  • Alleen interstitials die via directe campagnes in Google Ad Manager zijn geboekt, kunnen automatisch worden gesloten. Interstitials die worden geleverd via dynamische toewijzing (zoals via Ad Exchange, AdSense of AdMob), kunnen alleen worden gesloten door de gebruiker.