Advertentiemateriaal automatisch een naam geven

U kunt een standaardnotatie opgeven, zodat er automatisch een naam voor nieuw advertentiemateriaal wordt opgegeven. De naam voor elk advertentiemateriaal is gebaseerd op een notatie die u maakt. De naam kan informatie over het advertentiemateriaal bevatten, zoals het formaat, de naam van de adverteerder, het type advertentiemateriaal, enzovoort.

Wanneer u nieuw advertentiemateriaal toevoegt aan Ad Manager, wordt de standaardnotatie voor de advertentiemateriaalnaam toegepast. U kunt de naam vervolgens handmatig wijzigen. De standaardnotatie voor de advertentiemateriaalnaam wordt alleen toegepast wanneer u het advertentiemateriaal toevoegt. Zodra u de naam heeft gewijzigd of opgeslagen, wordt de naam van het advertentiemateriaal niet automatisch gewijzigd.

Advertentiemateriaal automatisch een naam geven activeren

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Functies.
  3. Klik om Advertenties automatisch een naam geven te activeren. De functie is geactiveerd als u een groen vinkje ziet.
Als u deze functie wilt gebruiken, moet het recht 'Gebruikers, rollen en teams bewerken' zijn toegevoegd aan uw rol.

Een standaardnotatie voor de advertentiemateriaalnaam instellen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Levering en dan Weergave-instellingen.
  3. Stel in het veld Standaardnotatie voor advertentienaam de standaardnotatie voor de advertentiemateriaalnaam in door op de elementen te klikken en de tekst op te geven die u wilt opnemen in de naam. Wanneer u op een element klikt, wordt het betreffende element tussen punthaken toegevoegd aan het tekstvak. Als u bijvoorbeeld op Startjaar klikt, wordt <start-year> toegevoegd.

Hier volgt een voorbeeld van een standaardnotatie die u voor namen van advertentiemateriaal kunt gebruiken. Het voorbeeld bevat zowel elementnamen als aangepaste tekst:

Netwerk 1 - <order-name> - <size> - <start-year>/<start-month>/<start-day> - <end-year>/<end-month>/<end-day>

Zoals u ziet, kunt u zowel interpunctietekens als tekst opgeven.

4. Klik op Opslaan.

Automatisch updaten van het formaat van advertentiemateriaal

Als u het element Formaat toevoegt aan uw standaardnotatie voor de advertentiemateriaalnaam, voegt Ad Manager automatisch de afmetingen van het advertentiemateriaal aan de advertentiemateriaalnaam toe. In bepaalde gevallen herkent Ad Manager het formaat van het advertentiemateriaal pas wanneer u dat handmatig instelt of advertentiemateriaal uploadt. In deze gevallen wordt de naam van het advertentiemateriaal automatisch geüpdatet zodra het formaat kan worden bepaald, mits u de naam van het advertentiemateriaal niet handmatig heeft aangepast.

Beperkingen voor advertentiemateriaal op adverteerdersniveau

Bepaalde elementen, zoals Ordernaam en Startmaand, zijn afhankelijk van de informatie van de order of het regelitem waaraan het advertentiemateriaal wordt toegevoegd. Als u het advertentiemateriaal in plaats van aan een regelitem rechtstreeks aan uw netwerk toevoegt, kan Ad Manager deze elementen niet toepassen. Als u deze elementen opneemt in de standaardnotatie voor namen van advertentiemateriaal en u nieuw advertentiemateriaal toevoegt op adverteerdersniveau en dus niet aan een specifieke order en specifiek regelitem, wordt deze notatie niet toegepast.

U moet ook rekening houden met de manier waarop advertentiemateriaal opnieuw in uw netwerk wordt gebruikt. Als advertentiemateriaal waarschijnlijk wordt toegevoegd aan verschillende regelitems met verschillende uitvoerdatums, kunt u beter geen start- en einddatums in de standaardnotatie voor de advertentiemateriaalnaam opnemen.