Advertentiemateriaal controleren op SSL-compatibiliteit

Meer informatie over het SSL-protocol en hoe u ervoor kunt zorgen dat advertentiemateriaal is beveiligd

Veel webpagina's zijn tegenwoordig beveiligd. De URL voor een beveiligde webpagina begint met het SSL-protocol (Secure Sockets Layer):

https://

Advertentiemateriaal dat op beveiligde pagina's wordt weergegeven, moet ook zijn beveiligd. Anders kunnen bepaalde browsers of apps waarschuwingen over gemengde content tonen of het advertentiemateriaal helemaal niet laten zien. Het is om die reden van belang om te bevestigen dat advertentiemateriaal is beveiligd. Beveiligd advertentiemateriaal dat wordt weergegeven op niet-beveiligde webpagina's (http://), vormt geen probleem en toont geen waarschuwingen aan de gebruiker.

Alle advertentiemateriaalitems, bronnen of items die naar Ad Manager zijn geüpload, voldoen standaard aan het SSL-protocol. In sommige gevallen voldoet advertentiemateriaal dat wordt gehost op servers van derden niet aan het SSL-protocol en wordt dit als niet-beveiligd beschouwd.

In dit artikel wordt uitgelegd welk type content kan worden geblokkeerd, hoe u kunt controleren op SSL-compatibiliteit en hoe u controles kunt overschrijven.

Wat is SSL-compliance?

Alle primaire bronnen of items van advertentiemateriaal moeten worden gehost op beveiligde weblocaties om ervoor te zorgen dat het advertentiemateriaal voldoet aan het SSL-protocol. Beveiligde weblocaties beginnen met het SSL-protocol:

https://

Weblocaties voor afbeeldingen, css-stylesheets, JavaScript-bestanden of trackingpixels moeten allemaal beginnen met het SSL-protocol. Primaire bronnen of items van advertentiemateriaal kunnen verwijzen naar andere, secundaire bronnen die niet beveiligd zijn, maar alle primaire bronnen waarnaar wordt verwezen, moeten zijn beveiligd.

Goed om te weten over SSL-compliance

SSL-compliance geldt niet voor doorklik-URL's in het advertentiemateriaal zelf. Doorklik-URL's kunnen zijn beveiligd (https://) of niet zijn beveiligd (http://) zonder een SSL-schending te vormen.

Welke content wordt geblokkeerd?

Elke beveiligde omgeving is anders, dus controleer de specificaties van elke omgeving om er zeker van te zijn dat al het advertentiemateriaal correct wordt weergegeven. Inhoud wordt meestal ingedeeld in twee categorieën:

• Passieve inhoud: wordt gewoonlijk niet geblokkeerd
  • Actieve inhoud: wordt vaak geblokkeerd

U kunt een overzicht van de verschillen tussen de twee typen bekijken in de MDN-webdocumenten voor ontwikkelaars van Mozilla.

Checken op SSL-compatibiliteit

Zo checkt u op SSL-compatibiliteit:

1. Distribueer het advertentiemateriaal met een testregelitem.
  2. Maak een zelfstandige testpagina voor het advertentiemateriaal.
  3. Laad de pagina in Chrome.
  4. Controleer de console in Chrome DevTools.

Voor niet-beveiligde bronnen geeft Chrome het bericht 'Gemengde inhoud' weer in de console. Bepaalde tekst wordt rood of geel weergegeven:

• Rood: fouten die aangeven dat de bron is geblokkeerd.
  • Geel: Waarschuwingen die moeten worden opgelost. In de meeste beveiligde omgevingen wordt deze content echter nog steeds geladen, ook al is de content niet beveiligd.

Scannen op SSL-compatibiliteit in Ad Manager

Voor typen advertentiemateriaal die Ad Manager niet host, checkt Ad Manager het advertentiemateriaal op SSL-compatibiliteit.

U moet samenwerken met al uw externe partners om SSL-compliance te garanderen. Dit geldt ook voor partners die tags van derden gebruiken in hun advertentiemateriaal. Hoewel scans op SSL-compliance van Google een hoge mate van nauwkeurigheid hebben, is automatische detectie niet altijd mogelijk bij complex advertentiemateriaal waarbij gemengde content wordt weergegeven.
  • Deze informatie wordt standaard weergegeven in de instellingen van het advertentiemateriaal en in rapporten.
  • Advertentiemateriaal wordt in eerste instantie gescand binnen 12 uur nadat het is toegevoegd aan Ad Manager, en wordt opnieuw gescand binnen 12 uur nadat een wijziging is aangebracht.
  • Actief advertentiemateriaal wordt ook periodiek opnieuw gescand.
  • Ad Manager scant advertentiemateriaal automatisch als dit is ingesteld in een regelitem dat binnen 3 dagen moet worden weergegeven.
  • Zorg dat u uw regelitem weer activeert zodat het advertentiemateriaal opnieuw kan worden gescand.
Bekijk alle SSL-compatibiliteitsscans en de bijbehorende resultaten in de wijzigingsgeschiedenis van het advertentiemateriaal. Voor geautomatiseerde scans wordt de gebruiker 'Malware Analyzer' weergegeven.

Automatische controle op SSL-compatibiliteit overschrijven

In sommige gevallen wilt u de automatische controle op SSL-compatibiliteit mogelijk overschrijven. Bijvoorbeeld:

• U kunt bijvoorbeeld een incompatibel advertentiemateriaal gebruiken in een regelitem dat browsers target waarvoor SSL-compatibiliteit geen probleem is.
  • U bent van mening dat de automatische SSL-detectie niet correct aangeeft dat uw advertentiemateriaal SSL-compatibel is.

In dergelijke gevallen kunt u het volgende doen:

1. Klik op 'Overschrijven' in het veld 'SSL-compatibiliteit' in de instellingen van het advertentiemateriaal.
  2. Gebruik de schakelaar om SSL-compatibiliteit in te stellen op Ja of Nee.

Ad Manager levert het advertentiemateriaal in overeenstemming met de compatibiliteitswaarde die u instelt.

Houd er rekening mee dat de IDFA-/AdID-macro de IDFA-/AdID-waarde niet vervangt als u de detectie overschrijft.

De SSL-compatibiliteitsstatus van advertentiemateriaal controleren

Voor advertentiemateriaal waarvoor dit relevant is, wordt de SSL-compatibiliteit weergegeven in de instellingen van het advertentiemateriaal. U kunt ook rapporten uitvoeren om SSL-compatibel en niet-compatibel advertentiemateriaal weer te geven, met de volgende kenmerken bij 'Advertentiemateriaal':

• Resultaat van SSL-scan voor advertentiemateriaal: Hiermee wordt het resultaat van de Ad Manager-scan van het advertentiemateriaal weergegeven. De mogelijke waarden voor dit kenmerk zijn:
    • Voldoet: De SSL-scanner heeft geen onbeveiligde items gevonden in dit advertentiemateriaal.
    • Voldoet niet: De SSL-scanner heeft ten minste één onbeveiligd item gevonden in de keten met bronnen voor dit advertentiemateriaal.
      Voor zeer complex, niet-standaard advertentiemateriaal (zoals advertentiemateriaal met JSON-reacties op AJAX-verzoeken) kan de SSL-scanner het advertentiemateriaal mogelijk niet volledig scannen en krijgt het advertentiemateriaal daarom de status 'Voldoet niet'.
    • Niet van toepassing: De SSL-scanner heeft het type advertentiemateriaal niet gescand.
    • Nog niet gescand: De SSL-scanner is nog niet uitgevoerd voor dit advertentiemateriaal.
  • SSL-compliance voor advertenties negeren: Hiermee wordt aangegeven of er een overschrijving is en hoe de overschrijving is ingesteld.

Weergave op basis van SSL-compatibiliteitsscan

Ad Manager ondersteunt ook het weergeven van advertentiemateriaal op basis van de compatibiliteitsscan zodat alleen geschikt advertentiemateriaal wordt weergegeven. Deze functie is standaard geactiveerd voor alle AMP-pagina's. Als u deze functie voor de rest van uw site wilt activeren, neemt u contact op met support om uw netwerkinstellingen te wijzigen.