Templates voor meerdere regelitems maken en toepassen

Bekijk meer informatie over hoe u templates voor meerdere regelitems maakt en toevoegt aan een nieuw regelitem. #lineitemtemplate

Ad Manager ondersteunt het instellen en toepassen van templates voor meerdere regelitems per netwerk. Met deze functie kunnen uitgevers meerdere regelitems vooraf invullen die door het hele netwerk kunnen worden gebruikt, en wordt de totale tijd die traffickers besteden om een regelitem te maken, verbeterd. Uitgevers kunnen het volgende doen:

• Templates voor meerdere regelitems maken en opslaan per netwerk
  • Een nieuw regelitem vooraf invullen met een van de vele templates voor regelitems voor verschillende indelingen en kanalen
Deze functie is alleen beschikbaar voor beheerders (of gebruikers met bepaalde rechten). Beheerders kunnen templates voor regelitems maken, bewerken of verwijderen. Andere traffickers kunnen templates voor regelitems bekijken en toepassen.

Standaardtemplates gebruiken

Het is handig om te weten hoe standaardtemplates worden gebruikt voordat u templates voor meerdere regelitems maakt en toepast. Houd rekening met de volgende belangrijke punten:

• Een beheerder kan een standaardtemplate instellen of het instellen ongedaan maken op de pagina met de templatelijst.
  • U kunt maximaal 1 standaardtemplate per netwerk instellen.
  • Als er een standaardtemplate is, wordt deze automatisch toegepast op het formulier voor het maken van regelitems.

Aan de slag

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Weergave en dan Templates voor regelitems.

Templates voor regelitems maken

Informatie die u aan templates voor regelitems toevoegt, vult automatisch bepaalde instellingen in als u een nieuw regelitem toevoegt in Orders.
  1. Klik op Nieuwe regelitemtemplate.
  2. Voeg in het veld Naam van template de naam van de nieuwe template toe.
  3. Voeg in het veld Naam van regelitem de naam van het standaardregelitem toe (optioneel).
  4. Selecteer bij Regelitemtype de betreffende opties voor Type.
  5. Voeg zo nodig Aanvullende instellingen toe.
  6. Pas zo nodig de weergaveopties aan voor uw nieuwe template.
  7. Klik op Opslaan.
Elk netwerk heeft een limiet van 50 templates.

Een template toevoegen aan nieuw regelitem

Met templates voor regelitems kunt u tijd besparen door alle regeliteminstellingen in te vullen. Als u een template voor regelitems selecteert, worden de meeste velden automatisch ingevuld.
  1. Ga naar Weergave en dan Orders.
  2. Klik op Nieuw regelitem.
  3. Kies een advertentietype dat u wilt weergeven (Display of Video/Audio).
  4. Begin in het veld Regelitemtemplate de naam te typen van de template die u wilt zoeken.
  5. Nadat een template is toegepast, worden bepaalde velden automatisch ingevuld met templatewaarden die zijn toegevoegd toen de template werd gemaakt, zoals:
    1. Regelitemtype: Type, prioriteitswaarde
    2. Aanvullende instellingen: Instellingen voor concurrentie-uitsluiting (optioneel), dezelfde adverteerdersuitsluiting, reacties (optioneel)
    3. Weergave aanpassen: Vertoningen genereren, advertentiemateriaal weergeven, advertentiemateriaal rouleren
  6. Klik op Opslaan nadat alle toepasselijke velden zijn ingevuld.

Een template verwijderen

1. Ga naar Beheerder en dan Weergave en dan Templates voor regelitems.
  2. Klik op de pagina Templates voor regelitems op het selectievakje naast de template die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik op Doorgaan om te bevestigen dat u de geselecteerde template wilt verwijderen of klik op Annuleren om terug te gaan naar de lijst met templates.