Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Voorgestelde advertentieblokken

Advertentieblokken gebruiken die worden voorgesteld op basis van uw Google-uitgeverstags
Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
Als de advertentieserver binnen een periode van zeven dagen minstens tien verzoeken van een niet-gedefinieerd advertentieblok ontvangt, stelt Google Ad Manager voor dit blok toe te voegen aan uw lijst.

Niet bedoeld als primaire methode om advertentieblokken te maken

Deze functie is niet bedoeld als primaire methode om advertentieblokken te maken. Als u regelmatig nieuwe advertentieblokken wilt maken op basis van wat is gedefinieerd in uw tags, kunt u het best de Ad Manager API gebruiken om advertentieblokken te maken met de standaard InventoryService-methoden.

Deze functie inschakelen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Netwerkinstellingen.
  3. Schakel Voorgestelde advertentieblokken in.
  4. Klik op Opslaan.

Een voorgesteld advertentieblok goedkeuren

Toegang om goed te keuren

Als de functie voor teams aanstaat, moet u het team Alle entiteiten hebben gekoppeld aan uw gebruikersaccount om toegang tot deze pagina te krijgen en voorgestelde advertentieblokken goed te keuren. Neem contact op met uw Ad Manager-beheerder voor meer informatie. Als de functie voor teams nog niet aanstaat voor uw netwerk, kunnen gebruikers met een beheerderrol op
Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Functies klikken om de functie aan te zetten.

Alleen door u goedgekeurde advertentieblokken worden toegevoegd aan uw voorraad. U kunt een suggestie negeren als het advertentieblok bijvoorbeeld door een tagfout per ongeluk is opgenomen in de advertentietag. Zodra u het voorgestelde advertentieblok heeft goedgekeurd, kunnen traffickers hier regelitems op targeten. Zorg dat u alle voorgestelde advertentieblokken zorgvuldig controleert. Zo voorkomt u dat er suggesties worden gedaan op basis van spelfouten of bestaande advertentieblokken in uw tags.

U kunt voorgestelde advertentieblokken alleen goedkeuren. U kunt deze niet verwijderen of archiveren.

Hoe vaak wordt de lijst met voorgestelde advertentieblokken geüpdatet?

De lijst met voorgestelde advertentieblokken wordt één keer per dag geüpdatet, zodat een advertentieblok dat u opneemt in een advertentietag, binnen 24 uur wordt weergegeven in de lijst met voorgestelde advertentieblokken. Voorgestelde advertentieblokken blijven in de lijst staan zolang het advertentieblok de afgelopen zeven dagen meer dan tien vertoningen heeft gegenereerd. Het aantal vertoningsverzoeken in de afgelopen zeven dagen wordt weergegeven in de kolom 'Verzoeken' op de pagina 'Voorgestelde advertentieblokken'.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik rechtsboven op Voorgestelde advertentieblokken.
  4. Vink het selectievakje aan naast een of meer voorgestelde advertentieblokken die u in Ad Manager wilt maken.
  5. Klik op Goedkeuren.

U kunt de lijst met voorgestelde advertentieblokken filteren op naam of op aantal verzoeken in de afgelopen zeven dagen. Alleen de 500 meest aangevraagde voorgestelde advertentieblokken kunnen worden weergegeven.

Hoewel er maximaal 500 voorgestelde advertentieblokken kunnen worden weergegeven, worden advertentieblokken die in afwachting zijn van goedkeuring, niet weergegeven als ze de limieten voor het hele netwerk overschrijden.

De detailpagina van advertentieblokken die zijn gemaakt op basis van voorgestelde advertentieblokken geeft 'Gemaakt op basis van een automatisch voorgesteld advertentieblok' aan.

Rapporteren over voorgestelde advertentieblokken

Voorgestelde advertentieblokken worden pas weergegeven in rapporten nadat u ze heeft goedgekeurd. In plaats daarvan worden de vertoningen die aan uw voorgestelde advertentieblokken zijn geleverd, toegeschreven aan het bovenliggende advertentieblok in de hiërarchie. Voor een advertentieblok op het hoogste niveau worden vertoningen toegeschreven aan het advertentieblok ('standaard').

Regelitems selecteren voor voorgestelde advertentieblokken

Als u op het tabblad 'Voorraad' al een advertentieblok op het hoogste niveau heeft gedefinieerd en u een advertentieblok op het tweede niveau aan de tag toevoegt voordat u het advertentieblok goedkeurt, worden regelitems die zijn getarget op het advertentieblok op het hoogste niveau en run-of-network-regelitems weergegeven in het niet-goedgekeurde advertentieblok. Als u een geheel nieuw advertentieblok op het hoogste niveau toevoegt aan een advertentietag, worden er run-of-network-advertenties weergegeven in het advertentieblok.