Advertenties instellen om te worden geopend op een nieuw tabblad of in een nieuw venster

Meer informatie over het openen van advertenties in het doelvenster

U kunt een netwerkbrede standaard instellen voor de manier waarop advertenties worden geopend. Als uitgever wilt u waarschijnlijk advertenties openen op een nieuw tabblad of in een nieuw venster. U heeft echter de mogelijkheid om advertenties te openen via hetzelfde tabblad of venster waarop uw content wordt bekeken door bezoekers van uw site of app.

Er zijn twee opties voor het openen van advertenties:

• _blank: Open de doorklik-URL in een nieuw venster of op een nieuw tabblad.
  • _top: Open de doorklik-URL in het huidige venster of op het huidige tabblad.
Apple iOS-apparaten bieden geen ondersteuning voor de doelvensterinstelling '_blank', zodat in plaats daarvan '_top' wordt gebruikt.

Het standaard doelvenster instellen voor het netwerk

U kunt een standaard doelvenster instellen voor uw netwerk. Deze instelling wordt standaard gebruikt voor advertentieblokken op het hoogste niveau in uw netwerk. U kunt het doelvenster voor een bepaald advertentieblok echter op elk moment wijzigen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer in het dropdownmenu voor Doelvenster de optie _blank.
  4. Klik op Opslaan.

Doelvenster voor advertentieblokken wijzigen

Advertentieblokken op het hoogste niveau in uw netwerk gebruiken standaard de instelling voor het doelvenster die is ingesteld bij 'Netwerkinstellingen'.  U kunt deze instelling echter op elk moment wijzigen.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op de naam van het advertentieblok op het hoogste niveau om naar de details ervan te gaan.
  4. Selecteer _blank of _top naast 'Doelvenster'.
  5. Klik op Opslaan.

Als uw wijziging afwijkt van de netwerkinstellingen, geeft het pictogram 'Overschrijven' aan dat de instelling is overschreven. Meer informatie vindt u in Hoe werken overschrijvingen?