Welkom bij Data Studio.

Wat u kunt doen met Data Studio.

Uw verhaal vertellen met gegevens

• Visualiseer uw gegevens in diagrammen en tabellen met uitgebreide instellingsmogelijkheden.
  • Eenvoudig allerlei gegevensbronnen koppelen
  • Uw insights delen met uw team of met iedereen
  • Samen met uw team aan rapporten werken
  • Sneller rapporten maken met geïntegreerde voorbeeldrapporten

Leren werken met Data Studio

Uw gegevens visualiseren

Data Studio is een gratis tool waarmee u uw gegevens kunt omzetten in informatieve, volledig aanpasbare dashboards en rapporten die makkelijk leesbaar en deelbaar zijn. In de Rapporteditor kunt u met slepen en neerzetten het volgende doen:

• Uw gegevens visualiseren met diagrammen, zoals lijn-, staaf- en cirkeldiagrammen, geografische kaarten, vlak- en bellendiagrammen, gepagineerde gegevenstabellen, draaitabellen en meer.
    • Uw rapporten interactief maken met kijkerfilters en periodebesturingselementen. Het gegevensbedieningselement maakt van elk rapport een flexibele rapporttemplate waarmee iedereen zijn eigen gegevens kan bekijken.
    • Links en klikbare afbeeldingen toevoegen om productcatalogi, videobibliotheken en andere content met hyperlinks te maken.
    • Uw rapporten van annotaties en branding voorzien met tekst en afbeeldingen.
    • Stijlen en kleurthema's toepassen waarmee uw gegevens een sterke visuele zeggingskracht krijgen.

Meer informatie over hoe u rapporten maakt.

Uw gegevens koppelen

Met Data Studio kunt u eenvoudig rapporten maken op basis van gegevens uit een grote verscheidenheid aan bronnen. Programmeerkennis is hiervoor niet nodig. Binnen enkele minuten brengt u een koppeling tot stand met datasets zoals:

• databases, waaronder BigQuery, MySQL en PostgreSQL,
    • Google Marketing Platform-producten, waaronder Google Ads, Analytics, Display & Video 360 en Search Ads 360,
    • consumentenproducten van Google, zoals Google Spreadsheets, YouTube en Search Console,
    • platte bestanden via csv-upload en Google Cloud Storage,
    • socialmedia-platforms als Facebook, Reddit en Twitter,
    • gemengde gegevens uit elke combinatie van gerelateerde bronnen.

Meer informatie over hoe u uw gegevens koppelt.

Delen en samenwerken

U kunt gemakkelijk insights delen met afzonderlijke personen, teams of iedereen. Nodig anderen uit om uw rapporten te bekijken of te bewerken, of stuur hun links in geplande e-mails. Voor een zo breed mogelijke verspreiding van uw gegevens kunt u uw rapporten ook insluiten op andere pagina's. Denk hierbij aan websites van Google Sites, blogposts, marketingartikelen en jaarverslagen.

Als u een Data Studio-bestand deelt met iemand anders die bewerkingsrechten heeft, kunt u in realtime samenwerken als een team.

Meer informatie over delen.

Klaar om te beginnen?

Data Studio nu openen