Google Analytics ‑sivustohaun määrittäminen

Jos sinulla on jo Google Analytics ‑tili, voit määrittää Analyticsin sivustohakuraporttien asetukset täsmähaun kautta.

Jos haluat ottaa Google Analytics -sivustohaun käyttöön, lisää Google Analytics ‑seurantakoodi sivustollesi.

Google Analytics ‑sivustohakuraporttien määrittäminen:

1. Valitse haluamasi hakukone täsmähaun etusivun Muokkaa hakukonetta ‑kohdasta.
  2. Valitse Tilastot ja valitse sitten Google Analytics ‑välilehti.
  3. Valitse avattavasta valikosta haluamasi Google Analytics ‑profiili.
  4. Kirjoita haluamasi kyselyparametrit Kyselyparametrit-kenttään. Kirjoita vain sisäisiä kyselyparametreja kuvaavia sanoja, esim. "termi,haku,kysely". Toisinaan tällainen sana voi olla pelkkä kirjain, kuten s tai q. Voit määrittää enintään viisi pilkuilla erotettua parametria.
  5. (Valinnainen) Jos hakukoneesi käyttää tarkennuksia, kirjoita luokkaparametri Luokkaparametrit-kenttään.
  6. Valitse OK.

Sivulla pitäisi nyt olla sekä täsmähakukoneen koodi että Google Analytics ‑seurantakoodi. Katso esimerkki alta:

<!DOCTYPE html>
      <html>
      <head>
        <title>Esimerkki</title>
      </head>
      <body>
        <!-- Liitä täsmähakukoneen koodi tähän (hakutuloksia varten). -->

<!-- Seuraavassa määritetään Google Analytics ‑koodi. -->
        <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-12345678-1"></script>
        <script>
          window.dataLayer = window.dataLayer || [];
          function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
          gtag('js', new Date());

gtag('config', 'UA-12345678-1');
        </script>
      </body>
      </html>

Valmista tuli. Sivustohaun raportit näkyvät nyt Google Analyticsissa. Huomaa, että tietojen näkyminen voi kestää useita tunteja.