Ohjauspaneeli ja käytettävissä olevat hakuominaisuudet

Tavallisen täsmähakukoneen luominen on hyvin helppoa. Lisää vain sivustoja tai sivuja, niin hakukone on valmis.

Voit kuitenkin lisätä myös ominaisuuksia, jotka parantavat hakukokemusta sekä täsmähakukoneen käyttöliittymän ulkoasua.

Voit tehdä muutoksia täsmähakukoneeseesi ohjauspaneelissa:

1. Napsauta Google-täsmähaun etusivulla Hallitse olemassa olevia hakukoneita. (Jos et ole vielä luonut täsmähakukonetta, valitse Luo Täsmähakukone.)
  2. Kirjaudu tarvittaessa sisään Google-tililläsi.
  3. Omat hakukoneet -luettelossa näet tiliisi liitetyt hakukoneet. Napsauta Ohjauspaneeli sen täsmähakukoneen kohdalla, jota haluat muokata.

Ohjauspaneelin ominaisuudet näkyvät sivun vasemmalla puolella. Tässä on yleiskatsaus vaihtoehdoista:

Hakukoneen sisällön hallinnointi

Ohjeet ... Napsauta tätä
Laajenna hakukonettasi lisäämällä uusia sivustoja tai sivuja Sivustot
Pyydä hakukoneesi uusien tai päivitettyjen sivujen indeksointia Googlelta Indeksointi

Hakukokemuksen parantaminen

Luokittele hakutuloksia ja anna käyttäjien tehdä luokkakohtaisia hakuja Tarkennukset
Lisää hakutulosten yläosaan ruutu, jossa korostetaan tiettyä osoitetta Ylimmät tulokset
Paranna hakutuloksia hakusanojen automaattisilla synonyymeillä (voit esimerkiksi määrittää, että hakusana [apinat] palauttaa myös tulokset sanalla [ihmisapinat]) Synonyymit
Nopeuta hakuja näyttämällä samankaltaisia hakuja jo kirjoitettaessa kyselyä Automaattiset täydennykset
Muuta hakukoneesi ulkoasua Ulkoasu

Rahan ansaitseminen

Liitä ilmaiseen täsmähakukoneeseesi AdSense-tili Ansaitse rahaa

Google-sivustohaun ottaminen käyttöön

Muunna ilmainen täsmähakukoneesi Google-sivustohauksi (kustannukset vaihtelevat). Jos olet jo ottanut Google-sivustohaun käyttöön, tällä välilehdellä voit hallita yritysasetuksia sekä seurata Google-sivustohaun kiintiöitä ja käyttöä. Yritysasetukset

Täsmähakukoneen hallinnointi

Vaihda hakukoneesi nimeä, etsi sen tunniste tai muuta perusasetuksia, kuten kieltä Perusteet
Lisää käyttäjä täsmähakukoneeseesi. Käyttäjä voi lisätä sivustoja, tarkennuksia ja ylimpiä tuloksia, mutta ei lisätä muita käyttäjiä tai käyttää Ansaitse rahaa -välilehteä. Ylläpitäjätilit
Tarkastele muutoshistoriaa Tarkistusloki
Täsmähakukoneen testaaminen Esikatselu
Täsmähakukoneen käyttötilastojen seuraaminen Tilastot
Tärkeää! Päivitä sivustollasi oleva koodinpätkä. Koodi täytyy tavallisesti päivittää, jos teet muutoksia hakukoneeseesi Hae koodi