PageMaps

PageMap on Googlen luoma strukturoitu datamuoto, jonka avulla verkkosivuille voidaan upottaa dataa ja huomautuksia. Strukturoitu data ei näy kävijöille eikä vaikuta sivustosi sijoitukseen Google-haun tuloksissa, mutta Täsmähaku tunnistaa sen ja voi lisätä sen avulla hakutulossivuille toimintoja, omia määritteitä ja muita elementtejä.

Tässä on esimerkki Rich Snippet ‑katkelmasta, joka sisältää kaksi toimintoa (Lataa ja Koko sivun näkymä):

Google-täsmähaun Rich Snippet -yhteenveto, jossa on kaksi toimintoa

PageMap-dataa voidaan lähettää kolmella tavalla. Voit

Rich Snippet ‑testaustyökalulla näet PageMap-datan, jonka Google voi löytää sivustoltasi.

PageMap-elementit

Jokainen yhteenvetoon lisättävä elementti (esimerkiksi toiminto) on DataObject. Jokaisella DataObjectilla on useita määritteitä, kuten tunniste tai URL-osoite, joita voit muokata haluamallasi tavalla.

Tunnistetut DataObjectit

Voit luoda minkä tahansa tyyppisen DataObjectin, mutta Google-täsmähaku tunnistaa ja näyttää hakutuloksissa vain seuraavan taulukon DataObjectit:

DataObject Pakolliset määritteet
thumbnail src, height, width
action label, url, class
publication author, date, category
PageMap-datan lisääminen suoraan HTML-sivulle

Jos haluat luoda PageMapin, lisää HTML-sivullesi tällainen koodinpätkä:

<!--

<DataObject type="action">
      <Attribute name="label" value="Download"/>
      <Attribute name="url" value="http://www.scribd.com/document_downloads/20258723?extension=pdf"/>
      <Attribute name="class" value="download"/>
    </DataObject>

<DataObject type="action">
      <Attribute name="label" value="Fullscreen View"/>
      <Attribute name="url" value="http://d1.scribdassets.com/ScribdViewer.swf?document_id=20258723&access_key=key-27lwdyi9z21ithon73g3&version=1&viewMode=fullscreen"/>
      <Attribute name="class" value="fullscreen"/>
    </DataObject>
  </PageMap>
-->

Muista lisätä PageMapin ympärille tagit <!-- ja -->.

PageMap-datan lisääminen sivustokarttaan

Jos et halua lisätä PageMap-dataa sivujesi HTML-koodiin, voit lisätä PageMap-datan sivustokarttaan ja lähettää sen hakemistoon lisättäväksi Search Consolessa.

Tässä on esimerkki sivustokartasta, joka sisältää PageMap-datan kahdesta osoitteesta: http://www.example.com/foo ja http://www.example.com/bar.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
       xmlns:content="http://www.google.com/schemas/sitemap-content/1.0">
 <url>
   <loc>http://www.example.com/foo</loc>
   <PageMap xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-pagemap/1.0">
     <DataObject type="document" id="hibachi">
       <Attribute name="name">Dragon</Attribute>
       <Attribute name="review">3.5</Attribute>
     </DataObject>
   </PageMap>
 </url>
 <url>
   <loc>http://www.example.com/bar</loc>
   <PageMap xmlns="http://www.google.com/schemas/sitemap-pagemap/1.0">
     <DataObject type="document" id="biggreenegg">
       <Attribute name="name">Ribs</Attribute>
       <Attribute name="review">4.0</Attribute>
     </DataObject>
   </PageMap>
 </url>
</urlset>

PageMap-tagien määritelmät

Seuraavassa taulukossa kerrotaan, mitä PageMap-datan lisääminen sivustokarttaan edellyttää. Voit lukea lisää sivustokarttojen luomisesta, esimerkiksi perustagien määritelmät, artikkelista Sivustokartan luominen.

Tagi Pakollinen? Kuvaus
PageMap Kyllä Sisältää kyseisen URL-osoitteen kaiken PageMap-datan.
DataObject Kyllä Sisältää kaikki tiedot yksittäisestä elementistä (kuten toiminnosta), joka tulee näyttää täsmähakutuloksen yhteydessä.
Attribute Kyllä Jokaisella DataObjectilla on ainakin yksi Attribute-määrite.

(Jos olet kehittäjä, voit lisätä hakutuloksiin ominaisuuksia joustavasti PageMapsin avulla. Lue lisää. )