Door Comparison Shopping Service Center navigeren

Gebruik Comparison Shopping Service (CSS) Center als bron voor een overzicht van uw bedrijf en om verkopersaccounts te beheren voor de verkopers die u vertegenwoordigt.

Voordat u begint

Als u CSS Center wilt gebruiken, is het handig als u bekend bent met de verschillende typen CSS-accounts, waaronder CSS-groepen, CSS-domeinen en verschillende typen verkopersaccounts. Meer informatie over accounttypen in Comparison Shopping Service Center

CSS-groep

Overzicht

Op de pagina Overzicht kunt u belangrijke meldingen en een lijst met alle domeinen in een CSS-groep bekijken, waaronder enkele statistieken voor elk CSS-domein. Van hieruit kunt u verfijnen tot het CSS-domeinniveau, waar u de pagina met Merchant-accounts kunt bekijken voor alle CSS-domeinen in de CSS-groep.

Pagina met CSS-domeinen

De pagina Overzicht bevat een tabel met informatie over CSS-domeinen. De tabel bevat deze kolommen:

Step 1 Domein: in deze kolom staat de naam van elk CSS-domein dat gekoppeld is aan de CSS-groep. Als u op de domeinnaam klikt, wordt u omgeleid naar pagina Overzicht voor dat CSS-domein.
Step 2 ID: in deze kolom staat de account-ID voor elk CSS-domein. Elk CSS-domein heeft slechts één ID.
Step 3 Label: in deze kolom kunt u labels voor elk CSS-domein toevoegen of bewerken. Meer informatie over accountlabels in Comparison Shopping Service Center
Step 4 Totaal aantal accounts en de bijbehorende status: deze reeks kolommen toont het aantal accounts met de specifieke status in het betreffende CSS-domein.

Er zijn 2 opties om toegang te krijgen tot een ander CSS-domein binnen dezelfde CSS-groep:

1. Gebruik het dropdownmenu CSS-groep om een CSS-domein te selecteren.
  2. Selecteer Overzicht in het paginamenu en selecteer een CSS-domein in de kolom Domeinen. De pagina Overzicht van het CSS-domein verschijnt.

Als u terug wilt gaan naar de pagina Overzicht van de CSS-groep, klikt u in de navigatiebalk bovenaan op de naam van de CSS-groep.

Rapporten

Bekijk gedetailleerde informatie over de prestaties van uw CSS-groep en bijbehorende verkopersaccounts in het rapport Prestaties. Meer informatie over rapporten in Comparison Shopping Service Center

CSS-domein

Overzicht

Comparison Shopping Service Center Overview screen

Op de pagina Overzicht vindt u belangrijke informatie over uw CSS en gekoppelde verkopers. Ook kunt u snel gegevens bekijken over onder andere prestaties, status en geschiedenis.

Pagina met Merchant-accounts

Op de pagina met Merchant-accounts kunt u een lijst bekijken met alle accounts die aan een CSS-domein zijn gekoppeld, het bijbehorende accounttype en (voor MCA's) het aantal subaccounts. Vanaf deze pagina kunt u naar Merchant Center-accounts en -subaccounts gaan.

Merchant Center accounts page

Op de pagina met Merchant-accounts staan de volgende kolommen:

Step 1 Account: deze kolom bevat de naam van het Merchant Center-account en de bijbehorende account-ID.
Step 2 Accounttype: in deze kolom staat het type Merchant Center-account aangegeven en (voor MCA's) het aantal subaccounts. Als u op het aantal subaccounts klikt, gaat u naar de CSS Center-pagina voor dat specifieke MCA. Van hieruit kunt u alle subaccounts bekijken met de bijbehorende status, labels, ingediende artikelen en websites.
Step 3 Label: In deze kolom kunt u labels voor elk account toevoegen of bewerken. Meer informatie over accountlabels in Comparison Shopping Service Center
Step 4 Ingediende artikelen: Deze kolom bevat het aantal artikelen dat is ingediend voor een specifiek Merchant Center-account (of subaccount).
Step 5 Website: Deze kolom bevat de URL voor de website van de verkoper. Als u de bestaande website moet bewerken, doet u dit in Merchant Center.
Step 5 Merchant Center: Via deze kolom kunt u met één klik vanuit CSS Center naar het verkopersaccount in Merchant Center (als u die rechten heeft).

Een specifiek Merchant Center-account openen:

1. Ga naar het CSS-domein waaraan het verkopersaccount is gekoppeld.
  2. Klik op het filtericoon Filter icon, selecteer de dimensie waarop u wilt filteren (bijvoorbeeld label of ID) en geef de titel van het filter op om het verkopersaccount te vinden dat u wilt openen.
  3. Zodra u het account heeft gevonden, klikt u op het icoon in de kolom Merchant Center om het account te openen in Merchant Center.

Zo bekijkt u alle subaccounts voor een MCA:

1. Ga naar de pagina met Merchant-accounts voor het CSS-domein waaraan het MCA is gekoppeld.
  2. Gebruik het filter Filter icon om het MCA te vinden.
  3. Klik op het aantal subaccounts in de kolom 'Accounttype' om alle subaccounts weer te geven.

Accountstatus

Aan de accountstatusiconen in de kolom Accounts kunt u zien of een afzonderlijk verkopersaccount of MCA-subaccount is afgemeld, opgeschort of waarschuwingen heeft gekregen. De afmeldingsstatus kan veranderen als een verkoper zich afmeldt voor uw CSS of als een verkoper ervoor kiest zich opnieuw aan te melden. Een verkoper die geen actie onderneemt, wordt standaard aangemeld.

Icoon Titel Beschrijving
blue opt-out icon Afgemeld Account is afgemeld voor de weergave van Shopping-advertenties via deze specifieke CSS.
red exclamation mark Opgeschort Account is niet afgemeld, maar is in minimaal één land opgeschort.
Waarschuwing Account is niet afgemeld en niet opgeschort, maar heeft minimaal 1 waarschuwing in minimaal 1 land.
ja, bevestigd Geen opschortingsproblemen Account is niet afgemeld, niet opgeschort en heeft geen waarschuwingen.

Toegang tot Merchant Center vanuit CSS Center

U kunt Merchant Center alleen openen vanuit CSS Center als de verkoper deze rechten heeft verleend. Meer informatie over gebruikerstoegang in Google Merchant Center voor CSS Center-gebruikers

Rapporten

CSS Center biedt rapporten waarmee u het volgende kunt bekijken:

Meer informatie over rapporten in Comparison Shopping Service Center