Het delen van gegevens inschakelen

Op het CSS-activiteitendashboard (Comparison Shopping Service, service voor prijsvergelijking) kunnen verkopers de activiteiten voor hun domein bekijken, uitgesplitst per CSS, voor alle CSS'en die voor hen adverteren en toestemming hebben gegeven om deze gegevens te delen. Op het dashboard wordt het aantal verzamelde klikken weergegeven voor alle Shopping-campagnes waarvoor het doelland een land met CSS-programma is.

Elke CSS kan beslissen of activiteitsgegevens wel of niet met een verkoper worden gedeeld. Standaard worden er geen gegevens met een verkoper gedeeld, tenzij het delen van gegevens is ingeschakeld. Het delen van gegevens kan op subaccount- of accountniveau worden beheerd voor elk van de domeinen waarvoor een CSS aanbiedingen heeft geüpload.

Aanmelden

U kunt zich als volgt aanmelden:

• Log in op het Merchant Center-account van de verkoper met uw CSS.
  • Klik op het gereedschapspictogram en selecteer Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear], klik daarna onder Tools op Configuratie van Shopping-advertenties.
  • Klik op de pijl om het menu voor services voor prijsvergelijking uit te vouwen.
  • Vink het vakje 'Ingeschakeld' aan naast 'Gegevens delen met domeineigenaar'.

U kunt zich op elk gewenst moment afmelden voor het delen van gegevens. Dit doet u door het vinkje uit het vakje te verwijderen.

Nadat u zich heeft aangemeld, kunnen verkopers alle historische gegevens zien. Deze gaan terug tot de datum waarop de CSS voor het eerst vertoningen voor het domein ontving. Als u zich afmeldt, worden alle gegevens uit het dashboard verwijderd en ziet de verkoper geen gegevens meer voor de CSS.