Aan de slag als CSS op Google

Als u een CSS-bedrijf heeft dat aan de vereisten voor deelname aan het CSS-programma voldoet, volgt u deze stappen om de introductie voor het CSS-programma te doorlopen en toegang te krijgen tot door Google aangeboden mogelijkheden.

Instructies

1. Maak een nieuw Merchant Center-account.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Bedrijfsinformatie en selecteer het tabblad Details. Klik op Bedrijfsgegevens bewerken om de volgende informatie toe te voegen:
    1. De weergavenaam van uw bedrijf zoals u deze aan gebruikers wilt tonen, met een maximum van 10-15 tekens.
    2. Uw bedrijfsadres
    3. De contactgegevens van uw klantenservice (URL, e-mailadres en telefoonnummer)
  3. Ga daarna terug naar het tabblad Details, klik op Online winkel bewerken en voeg uw website toe met het schema (http:// of https://). Verifieer dan uw website-URL op een van de volgende 2 manieren:
    1. Als u momenteel geen ander account heeft waarmee u voor het ingevoerde domein adverteert met Shopping-advertenties, kunt u de website laten verifiëren en claimen in Merchant Center.
    2. Als u momenteel Shopping-advertenties plaatst voor het betreffende domein, kan het claimen van de site een conflict veroorzaken met de advertenties of vermeldingen die via uw andere Merchant Center-accounts worden getoond. In dit geval kunt u Google Search Console gebruiken om uw domein te laten verifiëren, maar claim het niet. Log in met een gebruiker die toegang heeft tot het gemaakte Merchant Center-account, ga naar Search Console en voeg de property toe.
  4. Meld u hier aan om uw account om te zetten in een multi-client CSS-account en toegang te krijgen tot uw CSS Center. Upload geen aanbiedingen naar dit eerste account. U krijgt een e-mail zodra het multi-client CSS-account is gemaakt en de toegang tot uw CSS Center is verleend.
  5. Log in op uw CSS Center-account en bevestig dat u in aanmerking komt voor deelname aan het CSS-programma voor het specifieke land. Uw site moet via het rapport CSS-vereisten producten tonen van minimaal 50 verkopers die producten naar dat land verzenden.
    1. Alle verkopersdomeinen waarvoor u producten heeft geüpload, worden meegeteld voor het betreffende land.
    2. Als u productaanbiedingen van meer verkopers op uw website wilt toevoegen, kunt u een lijst met aanvullende verkopers uploaden.
  6. U kunt nu gebruikmaken van de mogelijkheden van het CSS-programma in de in aanmerking komende landen.

Volg de onderstaande instructies als u meer mogelijkheden van het CSS-programma wilt benutten:

Best practices

Dit zijn aanbevelingen voor de instellingen en functies van uw CSS-website. Zo kunt u gebruikers een optimale service bieden en kunt u concurreren met andere CSS's.

Filteren en sorteren

Stel gebruikers in staat om productaanbiedingen op uw website te filteren en te sorteren aan de hand van relevante criteria (zoals prijs, verkoper of merk). Het kan handig zijn om verschillende filter- en sorteeropties aan te bieden voor verschillende producttypen (bijvoorbeeld kleur en stijl voor kleding en technische specificaties voor elektronica).

Aanbiedingen voor hetzelfde product vergelijken

Als meerdere verkopers hetzelfde product via uw website verkopen, geeft u gebruikers de mogelijkheid een overzicht te bekijken, zodat ze de aanbiedingen kunnen vergelijken. U kunt voor elke aanbieding details opgeven, zoals prijs, verzendkosten, levertijd, betaalmethoden, waarderingscijfers en reviews. Zo kunnen gebruikers een verkoper kiezen op basis van factoren die zij belangrijk vinden.

Taal en valuta

Zorg ervoor dat uw gebruikers aanbiedingen kunnen vinden in de taal en valuta van hun land. Als een gebruiker vanuit Google naar uw CSS-website wordt geleid, moeten de taal en valuta van de aanbiedingen op uw site overeenkomen met de taal en valuta van uw vermelding op Google.

Aanwezigheid in meerdere landen

Als u voor meerdere landen hetzelfde CSS-domein gebruikt, kunt u de getoonde aanbiedingen aanpassen op basis van de informatie die u heeft over de gebruikers en hun locatie. U kunt ook voor elk land een afzonderlijke CSS-website gebruiken.

U kunt dit op een aantal manieren doen:

1. Gebruik voor elk land een ander merk.
  2. Gebruik verschillende landdomeinen voor hetzelfde merk (bijvoorbeeld somecss.fr en somecss.de).
  3. Gebruik voor elk land een ander subdomein (bijvoorbeeld fr.somecss.com en de.somecss.com).

Elke website krijgt een eigen CSS Center. In het CSS-groepsoverzicht van uw CSS Center vindt u al uw CSS-domeinen.

U kunt uw website in meerdere talen aanbieden in landen waar meerdere talen worden gesproken (bijvoorbeeld fr.somecss.be).