Hintavertailupalvelun tuotesivuja koskevat tuoteväärennösten käytännöt

Tämä käytäntö koskee hintavertailupalvelun tuotesivujen listauksia. Lue lisää Shopping-mainosten käytännöistä.

Googlen käytäntö

Google kieltää tuoteväärennösten myynnin tai listaamisen. Väärennökseksi katsotaan tuote, jonka tavaramerkki tai logo on identtinen toisen tavaramerkin tai logon kanssa tai jota on erittäin vaikea erottaa toisesta sellaisesta. Väärennös jäljittelee tuotteen brändiominaisuuksia ja yrittää näin antaa vaikutelman aidosta tuotteesta.

Tämä käytäntö koskee sekä maksuttomien listausten että verkkosivustosi sisältöä.

Jos olet huolissasi maksuttomista listauksista tai jälleenmyyjistä, jotka edistävät tuoteväärennösten myyntiä Googlessa, tee valitus.

Esimerkkejä kielletystä sisällöstä ja toimintatavoista

Tuoteväärennökset

Tuotteet, joita kuvataan esimerkiksi sanoilla kopio, replika, jäljennös, jäljitelmä, väärennös tai näköiskappale brändinimen yhteydessä siten, että tarkoituksena on saada kuluttajat uskomaan niiden olevan brändin omistajan aitoja tuotteita

Väärennetyt tuotteet, jotka jäljittelevät brändiominaisuuksia siten, että niitä voi erehtyä luulemaan aidoiksi tuotteiksi

Esimerkkejä: väärennetyt tuotteet, joihin on lisätty brändin nimi tai logo

Huom. Jos tuotteesi hylätään tai jos ongelma koskee hintavertailupalvelun tuotesivujasi tai Kauppiaskeskus-tiliäsi, ota yhteyttä tekniseen tilivastaavaasi.