Beleid tegen niet-ondersteunde content voor gratis vermeldingen voor CSS-productpagina's

Dit beleid is alleen van toepassing op de mogelijkheid in het CSS-programma waarmee CSS'en CSS-productpagina's op Google kunnen weergeven. Ga naar de pagina Merchant Center voor meer informatie over het Shopping-beleid.

Ons beleid

Google wil bedrijven de mogelijkheid bieden een uiteenlopend aanbod van producten te vermelden, maar sommige Google-producten en -platforms bieden mogelijk geen optimale ondersteuning voor alle contenttypen.

Als we geen optimale klantervaring kunnen bieden, staan we de vermelding van bepaalde content daarom niet toe.

Deze beperkingen zijn specifiek voor gratis vermeldingen en hebben geen invloed op beleid voor andere Google-producten of -platforms, waar de functionaliteit verschilt of waar extra ondersteuningsmechanismen zijn ingesteld.

Voorbeelden van wat niet is toegestaan

Ticketverkoop

Tickets voor vervoer of evenementen.

• Bijvoorbeeld: Concertkaarten, vliegtickets, buskaarten
Voertuigen

Voertuigen die door een motor worden aangedreven of door zeilen worden voortbewogen en die bedoeld zijn om mensen over de openbare weg, over het water of door de lucht te vervoeren.

• Voorbeelden: Auto's (behalve voertuigvermeldingen zoals hieronder beschreven), campers, vrachtwagens, boten, catamarans, vliegtuigen, helikopters, motorfietsen, scooters en jetski's
  • Uitzondering: Fietsen met een hulpmotor zijn toegestaan als de maximale snelheid niet hoger is dan 25 km of 15,5 mijl per uur
Financiële producten

Producten met betrekking tot financieel beheer, activa, beleggingen, effecten of verzekeringen.

• Bijvoorbeeld: Aandelen, obligaties, beleggingsproducten, verzekeringen, creditcards, postwissels, cheques aan toonder
Valuta

Betaalmiddelen die afhankelijk zijn van variabele valutakoersen om de prijs vast te stellen, met inbegrip van wisseldisconto's voor valuta, valutakoersen of valuta gegarandeerd door edelmetalen.

• Bijvoorbeeld: Ongemunt goud, edelmetalen, lokale valuta, virtuele valuta
Prepaid cadeaukaarten

Vooraf betaalde cadeaukaarten met het merk van een creditcarduitgever.

• Voorbeelden: Cadeaukaarten van Mastercard, Visa of American Express
  • Uitzonderingen op het beleid zijn onder andere: Cadeaukaarten met een vervaldatum
Services

Arbeid, tijd, inspanning, expertise of acties die niet leiden tot eigendom van een tastbaar product. Dit omvat alle services die in combinatie met fysieke goederen worden verkocht. In overeenstemming met ons beleid voor medische apparatuur worden testkits waarbij monsters thuis worden verzameld en in een laboratorium worden geanalyseerd, niet beschouwd als services en deze zijn daarom toegestaan op Shopping.

• Bijvoorbeeld: Onderhouds- of reparatieservices, administratieve services, services op het gebied van financiële planning, contentstreaming, valuta voor online gaming, autoreparatieservices die bij de aankoop van banden worden verkocht
Onroerende zaken

Eigendom dat niet fysiek verplaatsbaar is of dat niet kan worden verplaatst zonder te worden gewijzigd of vernietigd.

• Bijvoorbeeld: Vastgoed, niet-verplaatsbare woningen, percelen
Terugkerende facturering

Betaalmethode waarbij klanten doorlopend, op regelmatige momenten in de toekomst betalen voor goederen.

• Voorbeelden: Beveiligingssysteem of medisch alarmsysteem met terugkerende betaling van abonnementskosten, digitale content met terugkerende betaling van abonnementskosten
  • Uitzonderingen op het beleid: Bekijk het kenmerk prijs [price] van de feedspecificatie voor vereisten voor het invoeren van prijzen voor deze producten.
    • Tijdschrift- en krantenabonnementen met terugkerende betaling van abonnementskosten zijn toegestaan.

• Mobiele producten mogen in termijnen of met een abonnement worden verkocht als ze specifiek worden vermeld in Best practices voor de vermelding van draadloze producten en services en zijn gecategoriseerd onder de onderstaande Google-productcategoriecodes (GPC). Controleer de praktische tips voor de vermelding van draadloze producten en services

• Horloges (ID: 201)

• Mobiele telefoons (ID: 267)

• Tablets (ID: 4745)

• Simkaarten voor mobiele telefoons (ID: 6030)

• GPS-trackers (ID: 6544)

• Alleen vooraf betaalde softwareabonnementen die automatisch jaarlijks worden verlengd, zijn toegestaan.

• In Brazilië zijn abonnementen met terugkerende facturering door telecombedrijven toegestaan. Voor alle andere producten is betaling in termijnen voor bepaalde duur toegestaan

Facturering verwerkt door productsoftware

Online betaalmethode voor goederen die alleen kunnen worden gekocht als er extra software wordt geïnstalleerd.

Bijvoorbeeld: Digitale fotoalbums die alleen kunnen worden gekocht als er extra software wordt geïnstalleerd

Opmerking: Als uw product wordt afgekeurd of als uw CSS-productpagina's of Merchant Center-account hierdoor worden beïnvloed, neemt u contact op met uw technische accountmanager.