Hintavertailupalvelun tuotesivuja koskevat maksuttomien listausten kielletyn sisällön käytännöt

Tämä käytäntö koskee vain hintavertailupalveluohjelmaan sisältyvää mahdollisuutta, jonka mukaan hintavertailupalvelujen tuotesivut voivat näkyä Googlessa. Katso muut Shopping-käytännöt Kauppiaskeskus-sivulta.

Googlen käytäntö

Google pyrkii antamaan yrityksille mahdollisuuden listata paljon erilaisia tuotteita, mutta joitain Googlen tuotteita ja alustoja ei välttämättä ole optimoitu tukemaan kaikkia sisältötyyppejä.

Tästä syystä emme salli tietyn sisällön listauksia, jos emme pysty tarjoamaan optimaalista asiakaskokemusta.

Huomaa, että koska nämä rajoitukset koskevat vain maksuttomia listauksia, ne eivät vaikuta muihin Google-tuotteisiin tai ‑alustoihin sovellettaviin käytäntöihin, sillä näissä tuotteissa tai alustoissa on erilaiset toiminnot tai tiettyjä lisätukimekanismeja.

Esimerkkejä kielletystä sisällöstä ja toimintatavoista

Lipunmyynti

Liput tapahtumiin tai liikennevälineisiin.

• Esimerkkejä: konserttiliput, lentoliput, bussiliput
Ajoneuvot

Julkisilla reiteillä ihmisten kuljettamiseen tarkoitetut moottori- tai purjehdusliikennevälineet.

• Esimerkkejä: autot (poikkeuksena alla mainitut ajoneuvolistaukset), matkailuautot, kuorma-autot, veneet, katamaraanit, lentokoneet, helikopterit, moottoripyörät, mopot, vesiskootterit
  • Poikkeus: Enintään 25 km/h tai 15,5 mph kulkevien moottorikäyttöisten polkupyörien mainostaminen on sallittua
Rahoituspalvelut

Taloushallintoon, omaisuuteen, sijoituksiin, arvopapereihin tai vakuutuksiin liittyvät tuotteet.

• Esimerkkejä: osakkeet, obligaatiot, sijoitustuotteet, vakuutussopimukset, credit-kortit, maksumääräykset, pankkishekit
Valuutta

Vaihtovälineet, joiden hinta riippuu vaihtelevasta valuuttamarkkinoiden arvosta, kuten diskontatut valuutat, valuutan vaihdot tai arvokkaiden materiaalien arvoihin sidotut valuutat.

• Esimerkkejä: kultaharkot, jalometallit, paikalliset valuutat, virtuaalivaluutat
Avoimet lahjakortit

Credit-kortin myöntäjän brändäämät ennakkoon maksetut lahjakortit.

• Esimerkkejä: Mastercard-, Visa- ja American Express ‑brändätyt lahjakortit
  • Esimerkkejä tämän käytännön poikkeuksista: Lahjakortit, joilla on viimeinen voimassaolopäivä, ovat sallittuja.
Palvelut

Työnteko, aika, vaivannäkö, ammattitaito tai toimenpiteet, jotka eivät johda aineellisen tuotteen omistajuuteen. Tämä koskee myös kaikkia palveluita, jotka myydään yhdessä fyysisten tuotteiden kanssa. Lääkinnällisten laitteiden käytännön mukaisesti palveluiksi ei katsota testipakkauksia, joissa näytteet kerätään kotona ja lähetetään laboratorioon analysoitaviksi. Tällaiset pakkaukset ovat sallittuja Shoppingissa.

• Esimerkkejä: Huolto- tai korjauspalvelut, kirjanpitopalvelut, talousneuvonta, sisällön striimaaminen, verkkopelien sisäiset valuutat, autohuolto yhdistettynä renkaiden ostoon
Kiinteä omaisuus

Omaisuus, jota ei voi fyysisesti liikuttaa muuttamatta tai rikkomatta sitä.

• Esimerkkejä: kiinteistöt, kiinteät kodit, tontit
Toistuva laskutus

Maksutapa, jolla asiakkaat voivat maksaa tuotteista jatkuvasti säännöllisin väliajoin.

• Esimerkkejä: turvajärjestelmä tai lääkinnällinen hälytysjärjestelmä, josta peritään säännöllinen tilausmaksu, digitaalisen sisällön maksulliset tilaukset.
  • Poikkeukset: Katso syöteohjeiden hinta [price] ‑määritteestä, millaisia vaatimuksia on hintojen lisäämiselle näille tuotteille.
    • Aikakauslehti- ja sanomalehtitilaukset toistuvalla laskutuksella ovat sallittuja.

• Mobiilituotteita voi myydä osamaksulla tai tilaussopimuksella, jos ne on mainittu langattomien tuotteiden ja palveluiden listaamisen parhaissa käytännöissä ja luokiteltu alla lueteltuihin Googlen tuotekategorioihin. Muista lukea parhaat käytännöt langattomien tuotteiden ja palvelujen tuotetiedoille.

• Watches (tunnus: 201)

• Mobile Phone (tunnus: 267)

• Tablet Computers (tunnus: 4745)

• Mobile Phone Prepaid Cards & SIM Cards (tunnus: 6030)

• GPS Tracking Devices (tunnus: 6544)

• Vuosittain uusittavat esimaksetut ohjelmistotilaukset ovat sallittuja.

• Brasiliassa televiestintäpalveluiden tilauksissa saa käyttää toistuvaa laskutusta. Muissa tuotteissa voi käyttää osamaksua mutta ei avointa laskutusta.

Laskutuksen käsittely tuoteohjelmistolla

Verkkomaksutapa tuotteille, joiden osto vaatii lisäohjelmiston asentamista.

Esimerkkejä: digitaaliset valokuva-albumit, jotka voi ostaa vain, jos asentaa lisäohjelmiston

Huom. Jos tuotteesi hylätään tai jos ongelma koskee hintavertailupalvelun tuotesivujasi tai Kauppiaskeskus-tiliäsi, ota yhteyttä tekniseen tilivastaavaasi.