CPP-link [cpp_link]

Når folk klikker på produktsiden din hos en tjeneste for prissammenligning, viderekobles de til en landingsside for det aktuelle produktet på nettstedet ditt. Bruk attributtet for CPP-link [cpp_link] til å angi nettadressen for denne siden.

Her ser du hvordan du velger en sammenligningsside for produkt på Google Søk.

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for hvert produkt

Hvis du bare sender inn attributtet for CPP-link [cpp_link] og ikke sender inn attributtet for CPP-mobillink [cpp_mobile_link] i tillegg, blir alle brukere (både på datamaskiner og mobilenheter) viderekoblet til landingssiden som er angitt i dette attributtet.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det.

Type Nettadresse (inkludert http eller https), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986
Grenser 1–2000 tegn
Gjentatt felt Nei

Hvis du vil formatere dataene dine for CSS API, kan du se ressursen «CSS API for Shopping».

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, avviser Google CPP-linken din. Du får beskjed om dette i CSS Center.

• Sørg for at CPP-linken er mobilvennlig. Sjekk at linken du sender inn, fungerer både på datamaskiner og mobilenheter. CPP-linken må oppfylle dette kravet, selv om du også bruker attributtet for CPP-mobillink [cpp_mobile_link].
  • Bruk en nettadresse som begynner med http eller https, og som er i samsvar med RFC 3986. Eksempel: https://www.example.com/skrivesaker/fiji-penner.
  • Bruk det bekreftede domenenavnet ditt. Sørg for at du bruker domenenavnet som ble bekreftet under kontokonfigureringen.
  • Forsikre deg om at Google kan gjennomsøke nettadressen. For eksempel må robots.txt-filen være riktig konfigurert. Finn ut mer om robots.txt-filer.
  • Bytt ut eventuelle symboler eller mellomrom med nettadressekodede enheter. Hvis nettadressen for eksempel inneholder tegnet &, bytter du det ut med %26.

• La brukerne se produktsiden uten å måtte registrere seg, logge på eller gjøre noe annet. Sørg for at brukerne kan se produktsiden umiddelbart etter å ha klikket på CPP-linken.
  • Send inn bare ett attributt per produkt eller produktvariant. Hvis du sender inn flere linkattributter for det samme produktet, brukes bare ett av dem.
  • Bruk lovpålagte viderekoblinger. For enkelte produkter kan lokale lover kreve at brukerne skal komme til en egen side før de kommer til produktsiden. Det kan for eksempel være nødvendig å bekrefte alderen på brukerne før de får tilgang til nettstedet ditt. Sørg for at produktsiden brukerne kommer til etter en slik side, er i samsvar med alle retningslinjene som er beskrevet tidligere.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en stabil nettadresse. Nettadressen du oppgir, skal ikke endres med mindre landingssiden flyttes. Du må for eksempel unngå å bruke nettadresser med tidsstempler eller deler som kan endre seg hver gang du sender inn produktinformasjon. Hver gang du endrer nettadressen, må landingssiden evalueres og gjennomsøkes. Denne prosessen kan føre til unødvendig belastning på tjenerne dine.
  • Velg den riktige varianten på forhånd. Velg riktig variant når du linker til landingssiden. Hvis brukerne får se nøyaktig samme produkt som det de klikket på, er det mer sannsynlig at de kjøper det. Det er viktig at du også sender inn informasjon om variantene via de riktige attributtene, for eksempel farge [color], størrelse [size] og aldersgruppe [age_group].
  • Bruk attributtet for CPP-mobillink [cpp_mobile_link] hvis du har en egen landingsside for mobilenheter. Finn ut mer om mobillinker.
  • Bruk så få viderekoblinger som mulig. Med viderekoblingsadresser tar det lengre tid å laste inn landingssiden din etter at brukeren har klikket på produktet. Lang innlastingstid fører til en negativ brukeropplevelse.
  • Sørg for at det samme bekreftede domenet er angitt som mål for alle viderekoblinger, for å unngå feil.