Ofte stillede spørgsmål: Google Katastrofekort

Vigtigt! Fra og med april 2021 er Google Katastrofekort ikke længere tilgængeligt.

Google-programmet Kriseberedskab tilbyder flere forskellige produkter og funktioner, der hjælper brugerne med at finde relevant, pålideligt og handlingsrettet indhold under en krise, i Google Søgning og Maps.

Katastrofekort blev lanceret for otte år siden som et af de første produkter, der er udviklet af Google Kriseberedskab-teamet, som et sted, hvor katastrofe- og vejrrelaterede data kunne visualiseres.

Sidan da har vi investeret i mange nye funktioner såsom offentlige varsler direkte i Google Søgning og Maps.

Vi fortsætter med at investere i effektive værktøjer og funktioner til kriseberedskab, så vi skifter fra det selvstændige Katastrofekort fra 31. marts 2021. Katastrofekort vil ikke længere være tilgængeligt efter denne dato, og vi vil fortsat tilbyde og investere i en bredere pakke af funktioner til Kriseberedskab og kortværktøjer.

Læs videre for at få flere oplysninger om disse funktioner og værktøjer, som vi håber vil være nyttige for dig, uanset om du er bruger eller udvikler af Katastrofekort.

Ofte stillede generelle spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål for brugere af Katastrofekort

Hvor finder jeg kriserelaterede oplysninger på Google i dag?

Mange af de data, der var synlige på Google Katastrofekort er nu tilgængelige direkte i Google Søgning og Google Maps. Eksempel: Brugere, der søger efter oplysninger om aktuelle skovbrande, tropiske orkaner, oversvømmelser og jordskælv, kan finde relevante og pålideligt indhold i form af vores SOS-meldinger og Offentlige varsler. Disse varsler omfatter alarmnumre og nødhjælpswebsites, kort, oversættelser af nyttige sætninger, muligheder for at donere og meget mere. Gå til websitet for Google Kriseberedskab for at få en fuld oversigt over Googles kriserelaterede produkter og funktioner.

Ofte stillede spørgsmål for udviklere af Katastrofekort

Jeg har kriserelaterede data (f.eks. farlige steder eller midlertidigt ly), som jeg gerne vil visualisere på et kort. Hvilke Google-værktøjer kan jeg bruge i dag?

Google har flere forskellige, tilgængelige kortlægningsværktøjer, som muligvis opfylder dine behov:

• Google My Maps: Tegn nemt punkter, linjer og polygoner på et Google-kort, importér data/KML med Google Sheets; og del hurtigt et link, eller indlejr dette kort på dit website.
  • Google Earth til web og mobil: Se KML-filer i en simpel webvisning eller mobilapp med 3D-billeder. Opret og del interaktive historier om steder.
  • Google Earth Pro: Se flere datasæt med 3D-billeder og terræn. Importér GIS- og GPS-data, -billeder mm. Del KML-filer med kolleger og interessenter.
  • Google Maps Platform: Skab yderst tilpassede oplevelser på websitet og mobilenheder med statiske og dynamiske kort, Street View-billeder og visninger i 360°. Kvalificerede organisationer inden for Kriseberedskab kan ansøge om Google Maps Platform-kreditter.

Jeg har oprettet et kort ved hjælp af redigeringsværktøjet til Katastrofekort. Hvad sker der med kortet?

Katastrofekort kan ikke længere redigeres eller vises. Dette gælder også kort, der er oprettet af Google. Dette betyder, at links og indlejringer til udgivne kort ikke længere vil fungere. Men da selve Katastrofekort ikke hoster de faktiske kortlag eller -data, bliver de ikke påvirket. Disse data vil stadig være tilgængelige fra de kilder, du brugte til kortet. Hvis du vil gemme de oplysninger, der danner grundlaget for dine kort som f.eks. navne på lag, beskrivelser af lag, webadresser på data osv. – anbefaler vi, at du kopierer og gemmer dem via Katastrofekorts redigeringsgrænseflade og gemmer dem på en anden platform. Se en liste over alle Google-anbefalingerne ovenfor.

Vil jeg kunne hente mine Google Katastrofekort-data fra Google på et senere tidspunkt?

Du vil ikke længere kunne hente dine kortoplysninger, såsom navne på lag, beskrivelser af lag, webadresser på data osv. Da selve Katastrofekort ikke hoster de faktiske kortlag eller -data, bliver de ikke påvirket, og de vil stadig være tilgængelige fra de kilder, du brugte til kortet.