Preguntes freqüents: Mapa de Google per a emergències

Important: el Mapa de Google per a emergències va deixar d'estar disponible l'abril de 2021.

El programa de Resposta a emergències de Google ofereix diversos productes i funcions que ajuden els usuaris a trobar informació oportuna, acreditada i útil durant una emergència, a la Cerca de Google i a Maps.

Mapa d'emergències es va llançar fa vuit anys com un dels primers productes desenvolupats per l'equip de Resposta a emergències de Google i com a lloc on es podien consultar les dades relacionades amb el temps i les emergències.

Des d'aleshores, hem invertit en diverses funcions noves, com ara en el fet de proporcionar Alertes públiques directament a la Cerca de Google i a Maps:

Mentre continuem invertint en importants funcions i eines de Resposta a emergències, deixarem d'oferir la versió independent de Mapa d'emergències el 31 de març de 2021. A partir d'aleshores, Mapa d'emergències deixarà d'estar disponible, però seguirem oferint i millorant un paquet més ampli d'eines de creació de mapes i de funcions de Resposta a emergències.

Continueu llegint per obtenir més informació sobre aquestes funcions i eines, que esperem que us puguin ser útils tant si sou creador com usuari de Mapa d'emergències.

Preguntes freqüents generals

Preguntes freqüents dels usuaris que consulten Mapa d'emergències

A Google, on puc trobar informació relacionada amb emergències actualment?

La majoria de les dades que es podien veure a Mapa de Google per a emergències ara estan disponibles directament a la Cerca de Google i a Google Maps. Per exemple, els usuaris que cerquen més informació sobre incendis forestals, tempestes tropicals, inundacions i terratrèmols poden trobar contingut rellevant i acreditat en forma d'Alertes SOS i d'Alertes públiques. Aquestes alertes poden incloure números de telèfon d'emergència, llocs web, mapes, traduccions de frases útils i oportunitats per fer una donació, entre d'altres. Visiteu el lloc web de Resposta a emergències de Google per obtenir informació general completa de les funcions i productes de Google relacionats amb emergències.

Preguntes freqüents dels creadors de Mapa d'emergències

Tinc dades relacionades amb emergències (per exemple, la ubicació d'un perill o d'un refugi temporal) que m'agradaria visualitzar en un mapa. Quines eines de Google puc utilitzar ara?

Google té diverses eines de mapes disponibles que es poden adaptar a les vostres necessitats:

• Google My Maps: dibuixeu punts, línies i polígons fàcilment en un mapa de Google, importeu dades/KML amb Fulls de càlcul de Google i compartiu ràpidament un enllaç o inseriu aquest mapa al vostre lloc web.
  • Google Earth per al web i per a mòbils: consulteu els KML en un visor web senzill o en una aplicació mòbil amb imatges en 3D. Creeu i compartiu històries interactives sobre llocs.
  • Google Earth Pro: consulteu diversos conjunts de dades a través de visualitzacions de relleu i imatges en 3D. Importeu dades de GIS i GPS, imatges, etc. Compartiu fitxers KML amb companys i parts interessades.
  • Google Maps Platform: creeu experiències web i mòbils altament personalitzades amb mapes estàtics i dinàmics, imatges de Street View i visualitzacions de 360°. Les organitzacions de Resposta a emergències que compleixin els requisits poden sol·licitar crèdits per a Google Maps Platform.

He creat un mapa amb l'eina d'edició de Mapa d'emergències. Què passarà amb el meu mapa?

Aquests mapes d'emergències ja no es podran editar ni consultar, inclosos els mapes creats per Google. Això vol dir que els enllaços i les insercions dels mapes publicats deixaran de funcionar. Ara bé, les capes o dades reals dels mapes no es veuran afectades perquè no les allotja Mapa d'emergències. Aquestes dades continuaran estant disponibles des de les fonts que hàgiu fet servir als mapes. Si voleu desar la informació que genera els vostres mapes (p. ex., noms de capes, descripcions de capes, URL de dades, etc.), us recomanem que els copieu i els deseu fora de la interfície d'edició de Mapa d'emergències i que els deseu en una altra plataforma. Consulteu la llista completa de les recomanacions de Google més amunt.

Més endavant podré recuperar les meves dades de Mapa de Google per a emergències?

Ja no hi haurà cap manera de recuperar la informació dels mapes, com ara els noms de capes, les descripcions de capes, els URL de dades, etc. Les capes o dades reals dels mapes no es veuran afectades perquè no les allotja Mapa d'emergències i continuaran estant disponibles des de les fonts que hàgiu fet servir als mapes.