Redigera eller radera kontakter

Det går att ändra eller radera kontakter du har lagt till på Android-enheten.

Kontakter som har sparats på Google-kontot synkroniseras med Google Kontakter och alla dina Android-enheter.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 6.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Ändra kontaktuppgifter

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontakten som ska redigeras.
  3. Tryck på Redigera Redigera nere till höger.
  4. Välj kontot om du uppmanas att göra det.
  5. Ange kontaktens namn, e-postadress och telefonnummer.
    • Ange fler uppgifter genom att trycka på Fler fält eller på nedåtpilen Nedåtpil.
  6. Ändra kontaktens foto genom att trycka på fotot och välja ett alternativ.
  7. Tryck på Spara.

Lägga till kontakter bland favoriterna

Du kan placera personer du kontaktar ofta högst upp på listan.

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontakten som du vill lägga till bland dina favoriter.
  3. Tryck på Favorit Markera som favorit högst upp.

Radera kontakter

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett alternativ.
    • En enda kontakt: Tryck på kontakten. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Radera följt av Radera.
    • Flera kontakter:
      1. Tryck länge på en kontakt och tryck sedan på de andra kontakterna.
      2. Tryck på Radera Radera följt av Radera.
    • Alla kontakter: Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Markera allaföljt av Radera Radera följt av Radera.
  3. De borttagna kontakterna flyttas till papperskorgen.
    • Efter 30 dagar i papperskorgen tas kontakterna bort permanent.
  4. Om du vill ta bort kontakter permanent gör du följande i papperskorgen:
    • En enda kontakt: Tryck på kontakten följt av Radera permanent följt av Radera permanent.
    • Flera kontakter:
      1. Tryck länge på en kontakt och tryck sedan på de andra kontakterna.
      2. Tryck på Mer Mer följt av Radera permanent följt av Radera permanent.
    • Alla kontakter: Tryck på Töm papperskorgen nu följt av Radera permanent.

Återställa raderade kontakter

Om du har raderat en kontakt under de senaste 30 dagarna kan du flytta den från papperskorgen.

Viktigt! Om den borttagna kontakten inte sparades i ditt Google-konto kan du inte återställa den. Läs mer om hur du säkerhetskopierar kontakter till Google-kontot.

1. Öppna appen Google+ på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Uppe till höger väljer du Google-kontot som har kontakten som du flyttade till papperskorgen.
  3. Tryck på Åtgärda och hantera längst ned följt av Papperskorgen.
  4. Välj ett alternativ.
    • En enda kontakt: Tryck på kontakten följt av Återställ.
    • Flera kontakter:
      1. Tryck länge på en kontakt och tryck sedan på de andra kontakterna.
      2. Tryck på Mer Mer följt av Återställ.
    • Alla kontakter: Tryck på Mer Mer följt av Markera allaföljt av Mer Mer följt av Återställ.

Ångra ändringar av kontakter

Du kan ångra ändringar av kontakter som har gjorts under de senaste 30 dagarna, på en gång.

Viktigt! Kontakter som har tagits bort permanent från papperskorgen kan inte återställas.

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger följt av Inställningar för appen Kontakter.
  3. Tryck på Ångra ändringar under Hantera kontakter. Om det behövs väljer du det Google-konto du vill ändra.
  4. Välj tidpunkt.
  5. Tryck på Bekräfta.

Tips! Om du återställer de kontakter som fanns vid en viss tidpunkt, till exempel för en vecka sedan, visas inga kontakter som har lagts till efter detta. Läs mer om hur du exporterar dina nuvarande kontakter och lägger till dem igen senare.

Blockera kontakter

När du har blockerat ett telefonnummer får du inte längre samtal eller sms från det. Om en kontakt har flera telefonnummer blockeras alla.

Du kan också rapportera personen som spammare.

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på kontakten som du vill blockera.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Blockera nummer följt av Blockera.
    • Blockera enbart ett nummer: Tryck på det numret.
    • Spamsamtal: Markera kryssrutan Anmäl som spam.

Om du vill ta bort blockeringen av en kontakt trycker du på Mer Mer följt av Ta bort blockering av nummer följt av Återaktivera.

Visa blockerade nummer

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Åtgärda och hantera längst ned och senföljt av Blockerade nummer.