Endre eller slett kontakter

Når du har lagt til kontakter på Android-enheten din, kan du endre eller slette dem.

Når du lagrer kontakter i Google-kontoen din, blir de synkronisert både med Google-kontaktene dine og med alle Android-enheter du bruker.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 6.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Endre kontaktinformasjon

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på kontakten du vil endre.
  3. Trykk på Endre Endre nederst til høyre.
  4. Velg kontoen hvis du blir bedt om det.
  5. Skriv inn kontaktens navn, e-postadresse og telefonnummer.
    • For å skrive inn mer informasjon, trykk på Flere felt eller nedoverpilen Nedoverpil.
  6. For å endre bildet for en kontakt, trykk på bildet og velg et alternativ.
  7. Trykk på Lagre.

Legg til en kontakt i favorittene dine

Du kan legge personer du kontakter ofte, øverst på listen din.

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på kontakten du vil legge til i favorittene dine.
  3. Trykk på Merk som favoritt Favoritt øverst.

Slett kontakter

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten.
  2. Velg et alternativ.
    • Én kontakt: Trykk på kontakten. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett og så Slett.
    • Flere kontakter:
      1. Trykk og hold på en kontakt, og trykk deretter på de andre kontaktene.
      2. Trykk på Slett Slett og så Slett.
    • Alle kontakter: Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Velg alle og så Slett Slett og så Slett.
  3. De slettede kontaktene flyttes til papirkurven.
    • Kontaktene slettes for godt etter 30 dager i papirkurven.
  4. Slik sletter du kontakter for godt i papirkurven:
    • Én kontakt: Trykk på kontakten og så Slett for godt og så Slett for godt.
    • Flere kontakter:
      1. Trykk og hold på en kontakt, og trykk deretter på de andre kontaktene.
      2. Trykk på Mer Mer og så Slett for godt og så Slett for godt.
    • Alle kontakter: Trykk på Tøm papirkurven nå og så Slett for godt.

Gjenopprett slettede kontakter

Hvis du har slettet en kontakt i løpet av de siste 30 dagene, kan du flytte den ut av papirkurven.

Viktig: Hvis den slettede kontakten ikke var lagret i Google-kontoen din, kan du ikke gjenopprette den. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer kontakter til Google-kontoen din.

1. Åpne Googles Kontakter-app på en Android-enhet.
  2. Øverst til høyre velger du Google-kontoen som har kontakten du flyttet til papirkurven.
  3. Nederst trykker du på Fiks og administrer og så Papirkurv.
  4. Velg et alternativ.
    • Én kontakt: Trykk på kontakten og så Gjenopprett.
    • Flere kontakter:
      1. Trykk og hold på en kontakt, og trykk deretter på de andre kontaktene.
      2. Trykk på Mer Mer og så Gjenopprett.
    • Alle kontakter: Trykk på Mer Mer og så Velg alle og så Mer Mer og så Gjenopprett.

Angre endringer i kontakter

Du kan angre alle endringer du har gjort i kontaktene dine i løpet av de siste 30 dagene, samtidig.

Viktig: Kontakter som er slettet for godt fra papirkurven, kan ikke gjenopprettes.

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt etterfulgt av innstillingene for Kontakter-appen.
  3. Trykk på Angre endringer under «Rediger kontakter». Velg Google-kontoen du vil endre, hvis du blir bedt om det.
  4. Velg et tidspunkt å gå tilbake til.
  5. Trykk på Bekreft.

Tips: Når du gjenoppretter kontakter basert på et gitt tidspunkt, for eksempel for en uke siden, ser du ikke lenger kontakter du har lagt til siden da. Finn ut hvordan du eksporterer nåværende kontakter og legger dem til igjen senere.

Blokkér kontakter

Når du blokkerer et nummer, mottar du ingen anrop eller tekstmeldinger fra nummeret lenger. Hvis en kontakt har mer enn ett nummer, blokkeres alle telefonnumrene til personen.

Du kan også rapportere vedkommende som en useriøs oppringer.

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på kontakten du vil blokkere.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer etterfulgt av Blokkér numre etterfulgt av Blokkér.
    • Blokkér bare ett nummer: Trykk på bare nummeret.
    • Useriøs oppringer: Merk av i boksen for «Rapportér som nettsøppel».

For å oppheve blokkeringen av en kontakt, trykk på Mer Mer etterfulgt av Opphev blokkeringen av numre etterfulgt av Opphev blokkering.

Se blokkerte numre

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten din.
  2. Nederst trykker du på Fiks og administrer etterfulgt av Blokkerte telefonnumre.