Contacten bewerken of verwijderen

Nadat u contacten heeft toegevoegd aan uw Android-apparaat, kunt u wijzigingen in de contacten aanbrengen of ze verwijderen.

Contacten die zijn opgeslagen in uw Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al uw Android-apparaten.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van je Android-versie

Contactgegevens wijzigen

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat u wilt bewerken.
  3. Tik rechtsonder op Bewerken Bewerken.
  4. Kies het account als hierom wordt gevraagd.
  5. Geef de naam, het e-mailadres en telefoonnummer van een contact op.
    • Als u meer informatie wilt invoeren, tikt u op Meer velden of op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  6. Als u de foto van een contact wilt wijzigen, tikt u op de foto en kiest u een van de opties.
  7. Tik op Opslaan.

Een contact aan uw favorieten toevoegen

U kunt de mensen met wie u veel contact heeft bovenaan uw lijst plaatsen.

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat u aan uw favorieten wilt toevoegen.
  3. Tik bovenaan op Favoriet Favorieten.

Een contact verwijderen

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat u wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen.
  4. Tik nogmaals op Verwijderen.

Als u meerdere contacten tegelijk wilt verwijderen, tikt u op elk contact en houdt u alle contacten vast. Tik vervolgens op Verwijderen Verwijderen.

Informatie verwijderen over hoe vaak u contact opneemt met mensen

U kunt informatie op uw apparaat wissen over hoe vaak u mensen belt, sms't of e-mailt. Uw contacten, sms'jes, e-mails en gespreksgeschiedenis worden niet verwijderd.

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Contacten beheren' op Interactiegegevens wissen.
  4. Tik op Gegevens wissen.

Opmerking: Als andere apps deze interactiegegevens gebruiken om contacten voor te stellen, kunnen die suggesties worden gereset.

Wijzigingen in contacten ongedaan maken

U kunt wijzigingen ongedaan maken die u in de afgelopen dertig dagen heeft aangebracht in uw contacten.

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Contacten beheren' op Wijzigingen ongedaan maken. Kies desgevraagd het Google-account dat u wilt wijzigen.
  4. Kies een tijdstip waarnaar u wilt teruggaan.
  5. Tik op Bevestigen.

Contacten blokkeren

Als u een nummer blokkeert, ontvangt u geen telefoongesprekken of sms-berichten meer van dat nummer. Als een contact meer dan één telefoonnummer heeft, worden alle telefoonnummers van die persoon geblokkeerd.

U kunt mensen ook als spammer rapporteren.

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat u wilt blokkeren.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Nummers blokkeren en dan Blokkeren.
    • Slechts één nummer blokkeren: Druk alleen op het nummer.
    • Spambeller: Vink het selectievakje 'Melden als spam' aan.

Als u de blokkering van een contact wilt opheffen, tikt u op Meer Meer en dan Blokkering nummers opheffen en dan Blokkering opheffen.

Geblokkeerde nummers bekijken

1. Open de app Contacten contacten op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Geblokkeerde nummers.