Contacten bewerken of verwijderen

Nadat je contacten hebt toegevoegd aan je Android-apparaat, kun je wijzigingen in de contacten aanbrengen of ze verwijderen.

Contacten die zijn opgeslagen in je Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android-apparaten.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Contactgegevens wijzigen

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat je wilt bewerken.
  3. Tik rechtsonder op Bewerken Bewerken.
  4. Kies het account als hierom wordt gevraagd.
  5. Geef de naam, het e-mailadres en telefoonnummer van een contact op.
    • Als je meer informatie wilt invullen, tik je op Meer velden of op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  6. Als je de foto van een contact wilt wijzigen, tik je op de foto en kies je een van de opties.
  7. Tik op Opslaan.

Een contact aan je favorieten toevoegen

Je kunt de mensen met wie je veel contact hebt bovenaan je lijst zetten.

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat je aan je favorieten wilt toevoegen.
  3. Tik bovenaan op Favoriet Favorieten.

Contacten verwijderen

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een optie.
    • 1 contact: Tik op het contact. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen  en dan Verwijderen.
    • Meerdere contacten:
      1. Tik op een contact en houd dit vast. Tik daarna op de andere contacten.
      2. Tik op Verwijderen Verwijderen en dan Verwijderen.
    • Alle contacten: Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Alles selecteren en dan Verwijderen Verwijderen en dan Verwijderen.
  3. Je verwijderde contacten worden naar de prullenbak verplaatst.
    • Na 30 dagen in de prullenbak worden contacten definitief verwijderd.
  4. Zo kun je contacten definitief uit de prullenbak verwijderen:
    • 1 contact: Tik op het contact en dan Definitief verwijderen en dan Definitief verwijderen.
    • Meerdere contacten:
      1. Tik op een contact en houd dit vast. Tik daarna op de andere contacten.
      2. Tik op Meer Meer en dan Definitief verwijderen en dan Definitief verwijderen.
    • Alle contacten: Tik op Prullenbak nu leegmaken en dan Definitief verwijderen.

Verwijderde contacten herstellen

Als je een contact in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kun je het uit de prullenbak verplaatsen.

Belangrijk: Als het verwijderde contact niet in je Google-account was opgeslagen, kun je het niet meer herstellen. Meer informatie over hoe je een back-up van je contacten maakt in je Google-account

1. Open de Google Contacten-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer rechtsboven het Google-account met het contact dat je naar de prullenbak hebt verplaatst.
  3. Tik onderaan op Corrigeren en beheren en dan Prullenbak.
  4. Selecteer een optie.
    • Eén contact: Tik op het contact en dan Herstellen.
    • Meerdere contacten:
      1. Tik op een contact en houd vast. Tik daarna op de andere contacten.
      2. Tik op Meer Meer en dan Herstellen.
    • Alle contacten: Tik op Meer Meer en dan Alles selecteren en dan Meer Meer en dan Herstellen.

Wijzigingen in contacten ongedaan maken

Je kunt wijzigingen die je in de afgelopen 30 dagen in je contacten hebt aangebracht, allemaal tegelijk ongedaan maken.

Belangrijk: Contacten die definitief uit de prullenbak zijn verwijderd, kunnen niet worden hersteld.

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto en dan Instellingen voor de Contacten-app.
  3. Tik onder Contacten beheren op Wijzigingen ongedaan maken. Kies desgevraagd het Google-account dat je wilt wijzigen.
  4. Kies een moment waarnaar je wilt teruggaan.
  5. Tik op Bevestigen.

Tip: Als je contacten terugzet naar een bepaald tijdstip, zoals één week geleden, krijg je geen contacten te zien die na dat tijdstip zijn toegevoegd. Bekijk meer informatie over hoe je je huidige contacten kunt exporteren en de contacten later weer kunt toevoegen.

Contacten blokkeren

Als je een nummer blokkeert, krijg je geen telefoongesprekken of sms-berichten meer van dat nummer. Als een contact meer dan één telefoonnummer heeft, worden alle telefoonnummers van die persoon geblokkeerd.

Je kunt mensen ook als spammer rapporteren.

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het contact dat je wilt blokkeren.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Nummers blokkeren en dan Blokkeren.
    • Slechts één nummer blokkeren: Druk alleen op het nummer.
    • Spambeller: Vink het selectievakje Melden als spam aan.

Als je de blokkering van een contact wilt opheffen, tik je op Meer Meer en dan Blokkering nummers opheffen en dan Blokkering opheffen.

Geblokkeerde nummers bekijken

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Corrigeren en beheren en dan Geblokkeerde nummers.