Rediger eller slet kontakter

Når du har føjet kontakter til din Android-enhed, kan du redigere eller slette dem.

De kontakter, du har gemt på din Google-konto, synkroniseres med Google Kontakter og alle dine Android-enheder.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 6.0 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Rediger oplysninger om kontakt

1. Åbn appen Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på den kontakt, du vil redigere.
  3. Tryk på Rediger Rediger nederst til højre.
  4. Vælg kontoen, hvis du bliver bedt om det.
  5. Angiv kontaktens navn, mailadresse og telefonnummer.
    • Du kan angive flere oplysninger ved at trykke på Flere felter eller på pil ned Pil ned.
  6. Du kan skifte en kontakts billede ved at trykke på det og derefter vælge en af mulighederne.
  7. Tryk på Gem.

Føj en kontakt til dine foretrukne

Du kan få personer, du ofte kontakter, til at blive vist øverst på din liste.

1. Åbn appen Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på den kontakt, du vil føje til dine foretrukne.
  3. Tryk på Foretrukken Angiv som foretrukken øverst på skærmen.

Slet kontakter

1. Åbn appen Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Vælg en af mulighederne.
    • En enkelt kontakt: Tryk på kontakten. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Slet og derefter Slet.
    • Flere kontakter:
      1. Hold fingeren nede på en kontakt, og tryk derefter på de andre kontakter.
      2. Tryk på Slet Slet og derefter Slet.
    • Alle kontakter: Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Vælg alleog derefter Slet Slet og derefter Slet.
  3. Dine slettede kontakter flyttes til papirkurven.
    • Efter 30 dage i din papirkurv slettes kontakterne permanent.
  4. Hvis du vil slette kontakter permanent, skal du gøre følgende i papirkurven:
    • En enkelt kontakt: Tryk på kontakten og derefter Slet permanent og derefter Slet permanent.
    • Flere kontakter:
      1. Hold fingeren nede på en kontakt, og tryk derefter på de andre kontakter.
      2. Tryk på Mere Mere og derefter Slet permanent og derefter Slet permanent.
    • Alle kontakter: Tryk på Tøm papirkurven nu og derefter Slet permanent.

Gendan slettede kontakter

Hvis du har slettet en kontakt inden for de seneste 30 dage, kan du flytte den væk fra papirkurven.

Vigtigt! Hvis den slettede kontakt ikke blev gemt på din Google-konto, kan du ikke gendanne den. Se, hvordan du sikkerhedskopierer dine kontakter til din Google-konto.

1. Åbn appen Google Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Øverst til højre skal du vælge den Google-konto, der indeholder den kontakt, du har flyttet til papirkurven.
  3. Nederst på skærmen skal du trykke på Ret og administrer og derefter Papirkurv.
  4. Vælg en af følgende muligheder.
    • En enkelt kontakt: Tryk på kontakten og derefter Gendan.
    • Flere kontakter:
      1. Hold fingeren nede på en kontakt, og tryk derefter på de andre kontakter.
      2. Tryk på Mere Mere og derefter Gendan.
    • Alle kontakter: Tryk på Mere Mere og derefter Vælg alleog derefter Mere Mere og derefter Gendan.

Fortryd ændringerne af kontakter

Du kan fortryde alle de ændringer, du har foretaget af dine kontakter inden for de seneste 30 dage, på én gang.

Vigtigt! Kontakter, du sletter permanent fra papirkurven, kan ikke gendannes.

1. Åbn appen Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede og så Indstillinger for appen Kontakter.
  3. Tryk på Fortryd ændringer under "Rediger kontakter". Vælg, hvilken Google-konto du vil ændre, hvis du bliver spurgt om det.
  4. Vælg et tidsrum.
  5. Tryk på Bekræft.

Tip! Når du gendanner kontakter, så de vises, som de var på et bestemt tidspunkt, f.eks. for en uge siden, vil alle kontakter, du har tilføjet efter dette tidspunkt, ikke dukke op. Få flere oplysninger om, hvordan du eksporterer dine nuværende kontakter og tilføjer dem igen senere.

Bloker kontakter

Når du blokerer et nummer, modtager du ikke længere opkald eller sms-beskeder fra det pågældende nummer. Hvis en kontakt har mere end ét nummer, blokeres alle kontaktens telefonnumre.

Du kan også rapportere kontakten som spammer.

1. Åbn appen Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på den kontakt, du vil blokere.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og så Bloker numre og så Bloker.
    • Bloker kun ét nummer: Tryk kun på nummeret.
    • Spammer: Marker afkrydsningsfeltet ud for "Rapportér som spam".

Du kan fjerne blokeringen af en kontakt ved at trykke på Mere Mere og så Fjern blokeringen af numre og så Fjern blokering.

Se blokerede numre

1. Åbn appen Kontakter på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Nederst skal du trykke på Ret og administrer og så Blokerede telefonnumre.