Öppna Cloud Search i webbläsaren

Här är några enkla sätt för att anpassa Google Chrome för att snabbt komma till Google Cloud Search.

Om du inte använder Chrome öppnar du avsnittet Hjälp i webbläsaren och söker efter information om hur du ändrar webbläsarens inställningar.

Lägg till startsidan för Cloud Search som ett bokmärke
Skapa ett bokmärke i webbläsaren så kan du enkelt komma till Cloud Search från bokmärkesmenyn.
  1. Öppna Chrome.
  2. Logga in i Cloud Search på cloudsearch.google.com.

Om det inte går att logga in beror det på att ditt konto saknar Cloud Search. Läs mer

3. Lägg till ett bokmärke på sidan.
  4. Aktivera bokmärkesfältet.
  5. Klicka på Cloud Search-logotypen och fortsätt direkt till startsidan för Cloud Search.
Gör Cloud Search till min standardsökmotor
  1. Öppna Chrome.
  2. Öppna Inställningar följt av Sök följt av Hantera sökmotorer.
  3. I listan bredvid cloudsearch.google.com klickar du på Gör till standard.
  4. Om Cloud Search inte redan finnas på listan lägger du till det med stegen för Skapa ett sökord under Använd Cloud Search från adressfältet.
Använd Cloud Search från adressfältet

Du kan söka direkt från adressfältet utan att ändra standardsöksidan.

Skapa ett kortkommando för sökordet

1. Öppna Chrome.
  2. Öppna Inställningar följt av Sök följt av Hantera sökmotorer.
  3. Rulla längst ned i fönstret.
  4. Ange den här informationen:
    • Nytt namn på sökmotor: Cloud Search
    • Sökord: cs
    • Webbadress: https://cloudsearch.google.com/cloudsearch?q=%s
  5. Klicka på Klar.
  6. Gör en sökning:
    1. I adressfältet skriver du cs och trycker på Tabb.
    2. Skriv din sökfråga.
Gör Cloud Search till min startsida
Du kan ange Cloud Search som din startsida i Chrome. Mer information finns i Konfigurera din startsida.