Cloud Search openen in uw browser

Hier vindt u eenvoudige manieren om Google Chrome aan te passen zodat u snel bij Google Cloud Search terechtkomt.

Als u Chrome niet gebruikt, gaat u naar het gedeelte Help van uw browser en zoekt u informatie over het wijzigen van de browserinstellingen.

Een bladwijzer maken van de Cloud Search-homepage
Maak een bladwijzer in uw browser, zodat u via het bladwijzermenu eenvoudig naar Cloud Search kunt gaan.
  1. Open Chrome.
  2. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

3. Voeg een bladwijzer toe voor de pagina.
  4. Schakel de bladwijzerbalk in.
  5. Klik op het Cloud Search-logo om direct naar de Cloud Search-homepage te gaan.
Van Cloud Search uw standaardzoekmachine maken
  1. Open Chrome.
  2. Ga naar Instellingen and then Zoeken and then Zoekmachines beheren.
  3. Klik in de lijst naast cloudsearch.google.com op Instellen als standaard.
  4. Als Cloud Search nog niet in de lijst staat, voegt u het toe met de stappen in 'Een zoekwoordsnelkoppeling maken' onder Cloud Search gebruiken vanuit de adresbalk.
Cloud Search gebruiken vanuit de adresbalk

U kunt rechtstreeks vanuit de adresbalk zoeken, zonder uw standaardzoekpagina aan te passen.

Een zoekwoordsnelkoppeling maken

1. Open Chrome.
  2. Ga naar Instellingen and then Zoeken and then Zoekmachines beheren.
  3. Scroll naar beneden.
  4. Voer deze gegevens in:
    • Naam nieuwe zoekmachine: Cloud Search
    • Zoekwoord: cs
    • URL: https://cloudsearch.google.com/cloudsearch?q=%s
  5. Klik op Gereed.
  6. Voer een zoekopdracht uit:
    1. Typ cs in de adresbalk en druk op Tab.
    2. Typ uw zoekopdracht.
Van Cloud Search mijn homepage of startpagina maken
U kunt Cloud Search instellen als startpagina of homepage in Chrome. Zie Uw startpagina en opstartpagina instellen voor meer informatie.