Zoeken met spreektaal

Deze functie is beschikbaar in Google Workspace.

Met Google Cloud Search kunt u spreektaal gebruiken om te beschrijven wat u wilt zoeken. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar sheets from joe smith last week om een spreadsheet te vinden die uw collega Joe een week geleden met u heeft gedeeld. U kunt momenteel alleen in het Engels zoeken.

Cloud Search interpreteert uw query met zoekoperators om u de meest relevante resultaten te tonen. Als Cloud Search uw zoekopdracht niet interpreteert op de manier die u had verwacht, tikt u bovenaan de pagina op de link Resultaten weergeven voor de oorspronkelijke zoekopdracht.

herschreven zoekopdracht

Voor snelle antwoorden verschijnt de informatie op een kaart bovenaan de zoekresultaten. Als u bijvoorbeeld zoekt op audrey’s phone number, ziet u een antwoordkaart met het telefoonnummer van uw collega Audrey. Als er meerdere mensen zijn met dezelfde naam, scrollt u door de resultaten of klikt u op Alles weergeven. Klik vervolgens op de juiste persoon om de pagina met profielgegevens van die persoon te openen.

Antwoordkaart

Opmerking: U ziet alleen contact- en profielgegevens als uw organisatie deze heeft toegevoegd aan gebruikersaccounts.

Content uit uw Google Workspace-services zoeken

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Voer een zoekopdracht uit, zoals slides audrey sent last month.
  3. Als de zoekopdracht anders is geïnterpreteerd dan u had gedacht, klikt u op de link Resultaten weergeven voor de oorspronkelijke zoekopdracht.

Contactgegevens zoeken van mensen op het werk

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Voer een zoekopdracht uit, zoals audrey's phone number.
  3. Klik op de resultatenkaart van de persoon om de profielgegevens te openen. Als er meerdere mensen zijn met dezelfde naam, scrollt u door de resultaten of klikt u op Alles weergeven. Klik vervolgens op de juiste persoon om de pagina met profielgegevens van die persoon te openen.
  4. Als u met iemand contact wilt opnemen of een vergadering wilt plannen, klikt u op de actie die u wilt uitvoeren:
    • Als u een e-mail wilt sturen, klikt u op E-mail  of op het e-mailadres van de persoon.
    • Als u een vergadering wilt plannen, klikt u op Plannen .
    • Als u wilt chatten, klikt u op Hangouts .
    • Als u een videogesprek wilt starten, klikt u op Videogesprek Videocamera.

Algemene zinnen gebruiken

U kunt zinnen gebruiken voor mensen, documenten, Google-services en meer. Hier zijn enkele voorbeelden.

Mensen

Veelgebruikte zoekwoorden Voorbeelden van zoekopdrachten
voornaam, achternaam, gebruikersnaam
email address
address
phone number
job title
manager
reports to
info about
joe smith's email
title of joe smith
who reports to audrey
who is audrey's manager

U kunt alleen zoeken naar profielgegevens die uw organisatie heeft ingesteld. Als u niet kunt zoeken op functietitel, telefoonnummer of andere profielgegevens, vraagt u uw beheerder om gebruikersprofielen te updaten.

Google Agenda

Veelgebruikte zoekwoorden Voorbeelden van zoekopdrachten
agenda
meeting
schedule
today's agenda
my agenda on July 10
my agenda for next monday
next meeting
my next meeting
my meetings next monday
my schedule tomorrow

Gmail

Veelgebruikte zoekwoorden Voorbeelden van zoekopdrachten
about
from
received
sent
to me
topic
mail about sales from audrey
email received yesterday from smith
mail from joe smith last week

Content/bron

Veelgebruikte zoekwoorden Voorbeelden van zoekopdrachten
files1
documents
mail
sheets
slides
slides from mary moore last month
documents from audrey
files by smith last week
mail from joe smith before 06/01/17
docs owned by mary moore
from
owned by
recently
last week
last year
before date2
after date

1Geldt voor alle bestandstypen, in Drive en in bijlagen.
2Als u de operators before of after gebruikt in een zoekopdracht, kunnen de resultaten ook content bevatten van de opgegeven datum, wegens tijdzoneverschillen.

Documenten delen

Veelgebruikte zoekwoorden Voorbeelden van zoekopdrachten
shared
shared but not viewed
mention1
mentions not addressed2
need attention3
documents that mention me recently
files shared with me in the past two weeks
sheets shared by audrey
docs that need attention

1Documenten die met u zijn gedeeld, waarin u bent vermeld in een reactie die u wel of niet heeft bekeken of waarop u heeft gereageerd.
2Documenten die met u zijn gedeeld, waarin u bent vermeld in een reactie waarop u niet heeft gereageerd.
3Documenten die met u zijn gedeeld, die u niet heeft bekeken of waarin u bent vermeld in een reactie waarop u niet heeft gereageerd.