Hakeminen tavallisilla sanoilla

Tämä ominaisuus on saatavilla osana Google Workspacea.

Google Cloud Searchissa voit kuvailla etsimääsi asiaa käyttämällä tavallisia sanoja. Voit esimerkiksi etsiä laskentataulukon, jonka työkaverisi Joe lähetti viime viikolla, tekemällä haun sheets from joe smith last week. Haku toimii tällä hetkellä ainoastaan englanniksi.

Cloud Search tulkitsee kyselysi hakuoperaattoreiden avulla, jotta saat osuvimmat tulokset. Jos Cloud Search ei tulkitse kyselyä odottamallasi tavalla, klikkaa sivun yläosasta Näytä tulokset alkuperäisellä kyselyllä ‑linkkiä.

Rewritten query

Löydät vastaukset nopeasti kortista, joka näkyy hakutulosten yläosassa. Jos teet esimerkiksi haun anne’s phone number, näet vastauskortin, joka sisältää kollegasi Annen profiilitiedot. Jos samannimisiä henkilöitä on useita, selaa tuloksia vierittämällä tai klikkaa Näytä kaikki. Valitse haluamasi henkilö, jolloin hänen profiilitietosivunsa avautuu.

Answer card

Huom. Yhteystiedot ja profiilitiedot näkyvät tuloksissa vain, jos organisaatiosi lisää nämä tiedot käyttäjätileille.

Sisällön hakeminen Google Workspace ‑palveluista

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Tee haku, esim. slides anne sent last month.
  3. Jos tulkinta ei ole aivan oikea, klikkaa Näytä tulokset alkuperäisellä kyselyllä ‑linkkiä.

Muiden työntekijöiden yhteystietojen hakeminen

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Tee haku, esim. anne's phone number.
  3. Avaa henkilön profiilitiedot klikkaamalla hänen tuloskorttiaan. Jos samannimisiä henkilöitä on useita, selaa tuloksia vierittämällä tai klikkaa Näytä kaikki. Avaa oikean henkilön profiilitietosivu klikkaamalla hänen nimeään.
  4. Jos haluat ottaa yhteyttä kyseiseen henkilöön tai sopia tapaamisen hänen kanssaan, klikkaa haluamaasi toimintoa:
    • Jos haluat lähettää sähköpostia, valitse Sähköposti tai henkilön sähköpostiosoite.
    • Jos haluat järjestää tapaamisen, valitse Aikatauluta .
    • Jos haluat chattailla, valitse Hangout .
    • Jos haluat aloittaa videopuhelun, valitse Videopuhelu Videokamera.

Yleisten ilmausten käyttäminen

Voit käyttää ilmauksia, jotka liittyvät muun muassa ihmisiin, asiakirjoihin ja Googlen palveluihin. Alla on joitakin esimerkkejä.

Ihmiset

Yleisiä avainsanoja Esimerkkejä hakulausekkeista
etunimi, sukunimi, käyttäjänimi
email address
address
phone number
job title
manager
reports to
info about
joe smith's email
title of joe smith
who reports to audrey
who is audrey's manager

Voit hakea vain organisaatiosi lisäämiä profiilitietoja. Jos et voi tehdä hakuja työnimikkeellä, puhelinnumerolla tai muilla profiilitiedoilla, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään käyttäjäprofiilit.

Google Kalenteri

Yleisiä avainsanoja Esimerkkejä hakulausekkeista
agenda
meeting
schedule
today's agenda
my agenda on July 10
my agenda for next monday
next meeting
my next meeting
my meetings next monday
my schedule tomorrow

Gmail

Yleisiä avainsanoja Esimerkkejä hakulausekkeista
about
from
received
sent
to me
topic
mail about sales from audrey
email received yesterday from smith
mail from joe smith last week

Sisältö/lähde

Yleisiä avainsanoja Esimerkkejä hakulausekkeista
files1
documents
mail
sheets
slides
slides from mary moore last month
documents from audrey
files by smith last week
mail from joe smith before 06/01/17
docs owned by mary moore
from
owned by
recently
last week
last year
before date2
after date

1Kattaa kaikki tiedostotyypit Drivessa ja liitteissä.
2Jos käytät hakulausekkeessa before (ennen)- tai after (jälkeen) ‑operaattoria, tuloksissa saattaa näkyä aikavyöhyke-erojen vuoksi kyseisellä before- tai after-päivämäärällä merkittyä sisältöä.

Asiakirjojen jakaminen

Yleisiä avainsanoja Esimerkkejä hakulausekkeista
shared
shared but not viewed
mention1
mentions not addressed2
need attention3
documents that mention me recently
files shared with me in the past two weeks
sheets shared by audrey
docs that need attention

1Sinulle jaetut asiakirjat, joissa sinut mainitaan kommentissa, riippumatta siitä, oletko katsonut kommentin tai vastannut siihen.
2Sinulle jaetut asiakirjat, joissa sinut mainitaan kommentissa, johon et ole vastannut
3Sinulle jaetut asiakirjat, joita et ole katsonut tai joissa sinut mainitaan kommentissa, johon et ole vastannut