Zoeken naar mensen

U vindt snel de contactgegevens van een collega door de naam of andere profielgegevens van de collega te zoeken in Google Cloud Search. Er verschijnt dan een kaart met profielgegevens bovenaan de zoekresultaten. Als de zoekopdracht overeenkomt met meer dan één persoon, wordt er een lijst met profieloverzichten weergegeven.

Klik op de naam van een persoon om het volledige profiel te openen. Op de pagina met profielgegevens staan de contactgegevens en ondergeschikten/managers van de persoon.

Profile card

U kunt zoeken naar profielgegevens die uw organisatie heeft ingesteld voor gebruikers, zoals aangepaste kenmerken. Als u niet kunt zoeken op functietitel, telefoonnummer of andere profielgegevens, vraagt u uw beheerder om gebruikersprofielen te updaten.

Beperkingen voor het zoeken naar aangepaste kenmerken
  • Alleen aangepaste kenmerken met de informatietypen text, decimal number of phone en de zichtbaarheid Zichtbaar voor organisatie kunnen worden gebruikt om te zoeken naar mensen.
  • CloudSearch heeft een limiet voor het aantal aangepaste kenmerken (tekst, decimaal getal en telefoonnummer) dat wordt gebruikt voor zoekopdrachten. Momenteel kunt u maximaal 20 aangepaste kenmerken opgeven die zijn gedefinieerd in uw Google Workspace-account. Neem contact op met het supportteam als u niet ziet welke aangepaste kenmerken worden gezocht.
  • Een zoekopdracht waarin standaard- en aangepaste kenmerken worden gecombineerd, mag in totaal niet meer dan 25 termen bevatten. Als dit het geval is, worden de aangepaste kenmerken genegeerd en wordt de zoekopdracht uitgevoerd met alleen de standaardkenmerken.

Contactgegevens zoeken van mensen op het werk

Vanaf een kaart kunt u een e-mail sturen, een videogesprek starten of een telefoongesprek voeren op uw mobiele apparaat.

1. Log in bij Cloud Search via cloudsearch.google.com.

Als u niet kunt inloggen, maakt uw account geen gebruik van Cloud Search. Meer informatie.

2. Zoek iemands naam.
  3. Als u een e-mail wilt verzenden, klikt u op de resultatenkaart op het e-mailadres van de persoon.
  4. Als u andere contactopties of meer rapportagegegevens wilt bekijken, klikt u op de naam van de persoon om de pagina met profielgegevens te openen.
  5. Klik op de pagina met profielgegevens op de manier waarop u contact wilt opnemen met de persoon:
    • Als u een e-mail wilt verzenden, klikt u op E-mail of op het e-mailadres van de persoon.
    • Als u een meeting wilt instellen, klikt u op Plannen .
    • Als u wilt chatten, klikt u op Hangouts .
    • Als u een videogesprek wilt starten, klikt u op Videogesprek Videocamera.
  6. Als u de pagina met profielgegevens wilt openen en contact wilt opnemen met de manager of ondergeschikten van de persoon, klikt u op de naam van de manager of ondergeschikte.

Profielkaarten worden alleen weergegeven op de eerste pagina met resultaten. U ziet geen profielkaarten als u de zoekresultaten filtert.

Opmerking: U ziet alleen contactgegevens en de gegevens van de manager als uw organisatie deze profielgegevens heeft toegevoegd aan gebruikersaccounts.