Du kan afgrænse din søgning med operatorer

Du kan finde præcis det, du leder efter, med Google Cloud Search ved hjælp af symboler og specielle ord, der kaldes søgeoperatorer. Søgeoperatorer giver mere relevante resultater ved at matche visse attributter i din forespørgsel. Du kan f.eks. basere din søgning på ejeren af indholdet eller datoen for sidste ændring.

Din organisation kan oprette tilpassede søgeoperatorer for datakilder uden for Google Workspace. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.

Search operators

Brug operatorer i din søgning

Hvis du f.eks. vil finde indhold, der er oprettet af et bestemt teammedlem efter en bestemt dato, kan du bruge operatorerne owner: og after: i din søgning. Du kan få flere oplysninger og se andre eksempler på listerne over operatorer nedenfor.

1. Sign in to Cloud Search at cloudsearch.google.com.

If you can't sign in, your account doesn't have Cloud Search. Learn more

2. Angiv dine søgetermer i søgefeltet, og tilføj et mellemrum til sidst.
  3. Tilføj operatoren og dens værdi efter dit søgeudtryk. Der skal ikke være mellemrum mellem operatoren og værdien.

Liste over søgeoperatorer

Symboler og standardoperatorer

Brug kun store bogstaver til standardoperatorer, ellers behandles de som søgetermer i stedet for operatorer.

Operator Beskrivelse
" " (anførselstegn) Find indhold, der indeholder nøjagtigt de ord, der er angivet inden for anførselstegnene, i samme rækkefølge. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver.

Eksempel på forespørgsel:
"markedsanalyse"

- (minus) Find indhold, der ikke omfatter det pågældende ord eller operatorudtryk.

Bemærk! Denne operator skal bruges sammen med et søgeord eller en anden operator. Den fungerer ikke alene.

Eksempler på forespørgsler:
lønninger -rapporter
beholdning -owner:me
salg contenttype:doc -owner:me

AND Det er som standard kun sider, der indeholder alle dine søgetermer, som hentes. Du behøver ikke at medtage AND mellem termerne.

Eksempel på forespørgsel:
salgsrapporter
salg AND rapporter

OR Find indhold, som omfatter mindst ét af ordene eller operatorudtrykkene.

Eksempler på forespørgsler:
salg OR marketing
salg from:(marysmith OR johndoe)

Operatorer i Cloud Search
  • Skriv operatornavne med små bogstaver.
  • Når du angiver mere end én værdi for den samme operator, skal du gruppere dem i parentes, f.eks. from:(brugernavn1 OR brugernavn2).
  • Din organisation kan oprette tilpassede søgeoperatorer for datakilder uden for Google Workspace. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.
Operator Beskrivelse
source: Find indhold fra en bestemt kilde. For Google Workspace-kilder er værdierne Mail, Drive, Sites, Groups og Calendar. Hvis det drejer sig om kilder, der ikke er fra Google Workspace, skal du kontakte din administrator for at få oplyst de tilpassede værdier, som er oprettet af din organisation.

Eksempel på forespørgsel:
kurser source:mail

contenttype: Find indhold i Google Drev og Grupper eller vedhæftede filer, f.eks. regneark, præsentationer, PDF-filer, billeder, videoer, tegninger og mapper. Tilgængelig for Google Workspace-indhold.

Eksempel på forespørgsel:
kurser contenttype:doc

filetype: Find indhold i Grupper eller vedhæftede filer med en bestemt filtype, f.eks. .doc, .html, .jpeg, .pdf, .xlsx. Find indhold i Google Sites af typen .html. Tilgængelig for Google Workspace-indhold.

Eksempel på forespørgsel:
kurser filetype:(doc OR pdf)

site: Find indhold i Google Sites. Tilgængelig for Google Workspace-indhold.

Eksempel på forespørgsel:
kurser site:drive.google.com

owner: Find indhold, du ejer, eller indhold, der er ejet af en bestemt person og delt med dig.

Eksempel på forespørgsler:
rapporter owner:me
rapporter owner:marysmith

from: Find mails eller kalenderbegivenheder:
  • Fra dig
  • Fra en bestemt person eller gruppe til dig
Find andre typer indhold:
  • Oprettet af dig
  • Oprettet af en bestemt person og delt med dig

Eksempler på forespørgsler:
rapporter from:me source:drive
rapporter from:(marysmith OR johndoe)

to: Find mails eller kalenderbegivenheder:
  • Sendt til dig (sendt direkte til dig, til en gruppe, du tilhører, eller til en anden bruger, og du modtog en kopi)
  • Sendt til en bestemt person af dig eller af en anden, der sendte dig en kopi

Eksempler på forespørgsler:
rapporter to:me from:marysmith
rapporter to:golf-club-members

before: Find indhold, der er oprettet eller redigeret forud for en bestemt dato (ved hjælp af datoformatet ÅÅÅÅ/MM/DD).

Eksempel på forespørgsel:
ordrer before:2018/09/30

after: Find indhold, der er oprettet eller redigeret efter en bestemt dato (ved hjælp af datoformatet ÅÅÅÅ/MM/DD/).

Eksempler på forespørgsler:
ordrer after:2018/09/20
ordrer after:2018/09/20 before:2018/09/30

inurl: Find indhold fra en bestemt webadresse. Ikke tilgængelig for Google Workspace-indhold.

Eksempel på forespørgsel:
inurl:kurser

mimetype: Find indhold baseret på den oprindelige MIME-type. Ikke tilgængelig for Google Workspace-indhold.

Eksempel på forespørgsel:
mimetype:audio/mpeg

Tip! Du kan også bruge søgefiltrene øverst på resultatsiden til at afgrænse resultaterne.