Een onderzoek starten op basis van een dashboarddiagram

Beveiligingsdashboard en de tool voor beveiligingsonderzoek
In sommige rapporten op het beveiligingsdashboard kunt u een onderzoek starten door op een link te klikken. De zoekresultaten worden dan ingevuld in de onderzoekstool.

Deze functie is beschikbaar vanuit de volgende diagrammen op het dashboard:

• Bestandsbereik: hoe ziet extern delen eruit voor het domein?
  • Activiteit op gecompromitteerde apparaten: welke activiteit is gedetecteerd op gehackte apparaten?
  • Verdachte activiteit op apparaten: welke verdachte activiteit is gedetecteerd op apparaten?
  • Mislukte wachtwoordpogingen op een apparaat: hoe vaak zijn er mislukte wachtwoordpogingen uitgevoerd op een apparaat?

Opmerking: Welke diagrammen u op het beveiligingsdashboard ziet, hangt af van uw Google Workspace-versie.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• De tool voor beveiligingsonderzoek wordt ondersteund in onder andere Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus.
  • Beheerders met Cloud Identity Premium, Frontline Standard, Enterprise Standard en Education Standard kunnen de onderzoekstool ook gebruiken voor een deel van de gegevensbronnen.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken. Ga naar Nieuwe UI voor controle en onderzoek voor meer informatie.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.

Een onderzoek starten vanaf het beveiligingsdashboard

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenDashboard.
  3. Klik in een van de bovenstaande diagrammen op RAPPORT BEKIJKEN.
  4. Pas filters toe op het rapport, zoals de periode of het domein.
  5. Start een onderzoek door de muisaanwijzer op het onderzoeksicoon  in het rapport te plaatsen en op Nieuw onderzoek te klikken. U kunt een onderzoek starten op basis van de volledige tabel in het rapport of op basis van één rij in de tabel.
  6. Klik op ZOEKEN.