Om din kostnadsfria provperiod på Cloud Identity Premium

När du registrerar dig online för Cloud Identity Premium Edition börjar du med en provperiod på 14 dagar. Upp till 50 användare kan utforska alla funktioner i Cloud Identity under provperioden.

Under provperioden

Se när testperioden löper ut

Ta reda på hur många dagar det är kvar på testperioden på Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.

De dagar som återstår på Cloud Identity-provperioden visas bredvid ditt Cloud Identity-abonnemang.

Lägg till fler än 50 användare

Din Cloud Identity-testperiod är begränsad till 50 användare. Om du vill lägga till fler än 50 användare måste du konfigurera fakturering för Cloud Identity. När du lägger till en 51:e användare uppmanas du att avsluta testperioden och den avgiftsbelagda prenumerationen inleds för alla användare.

Din avgiftsbelagda prenumeration startar

Om du redan har lagt till dina faktureringsuppgifter behöver du inte göra något. Din avgiftsbelagda prenumeration startar automatiskt när testperioden har löpt ut.

Så här kontrollerar du dina faktureringsuppgifter:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Peka på prenumerationen för att Visa betalningsinställningar eller Visa betalningsmetoder.

Om testperioden är slut och du inte har angett betalningsuppgifter får du ett e-postmeddelande om att ditt Cloud Identity-konto är avstängt. Du kommer fortfarande åt administratörskonsolen och all data sparas.

Du kan återaktivera ditt konto genom att ange betalningsuppgifter.

Avbryta provperioden

Avsluta testperioden och ta bort kontot

De här instruktionerna gäller Cloud Identity-testperioden. Om din avgiftsbelagda prenumeration har påbörjats måste du avbryta din Cloud Identity-prenumeration.

Obs! Om du köpte din domän när du registrerade dig för Cloud Identity följer du stegen nedan.

När du tar bort ditt konto raderas all Cloud Identity-data och alla användarkonton enligt Googles sekretesspolicy. Om du behöver spara användardata exporterar du den innan du tar bort ditt konto. Ta dessutom bort Cloud Identity-appar som du kanske har lagt till.

Du kan inte få åtkomst till Cloud Identity eller administratörskonsolen igen när du har genomfört följande steg.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Ta bort andra prenumerationer som du kanske har köpt tillsammans med Cloud Identity, till exempel extra lagringsutrymme på Google Drive.
  4. Klicka på din Cloud Identity-prenumerationföljt avAvsluta prenumeration.
  5. Välj anledning till att du avslutarföljt avklicka på Fortsätt.
  6. Markera rutan för att bekräfta att du vill avsluta prenumerationen och ange administratörens e-postadress.
  7. Klicka på Avsluta min prenumeration.
  8. Klicka på Stäng i dialogrutan Uppsägningen är klar.

Nu bör inga prenumerationer visas på sidan Prenumerationer.

9. Klicka på Radera kontot och logga sedan in på kontot igen.
  10. På startsidan för administratörskonsolen klickar du på Kontoinställningarföljt avKontohantering.
  11. Klicka på Radera konto.
  12. Markera rutan för att bekräfta att du vill ta bort ditt konto.

När ditt konto har tagits bort:

• Cloud Identity-kontot och alla användarkonton tas bort.
    • Du kan inte logga in på Googles tjänster med det här kontot.
    • All användardata raderas.
  13. Klicka på Radera konto för att radera kontot.

Du loggas ut från administratörskonsolen och återvänder till produktsidan. Du kan inte logga in på administratörskonsolen efter detta.

Obs! När du har raderat det här kontot kan du skapa ett nytt Cloud Identity-konto med den här domänen. Det kan hända att du måste vänta upp till 24 timmar innan domänen är tillgänglig för ett nytt konto.

Avbryta testperioden (domän köpt under registreringen)

Om du köpte domänen när du registrerade dig för Cloud Identity kan du fortsätta hantera domänen på administratörskonsolen när Cloud Identity-testperioden löper ut. Om du vill ta bort ditt Google-konto måste du först överföra domänen.

Om du behöver spara användardata exporterar du den innan du tar bort ditt konto. Ta dessutom bort Cloud Identity-appar som du kanske har lagt till.

Steg 1. Avbryta provperioden

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.

Dina prenumerationer på Cloud Identity och domänregistrering är listade.

3. Klicka på din Cloud Identity-prenumerationföljt avAvsluta prenumeration.
  4. Välj anledning till att du avslutarföljt avklicka på Fortsätt.
  5. Markera rutan för att bekräfta att du vill avsluta prenumerationen och ange administratörens e-postadress.
  6. Klicka på Avsluta min prenumeration.

När du avslutar kontot loggas du ut från administratörskonsolen.

Steg 2. Hantera din domän

1. Logga in på administratörskonsolen.
  2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomäner.
  3. Klicka på Hantera domäner.
  4. Klicka på Visa detaljer för domänen.
  5. Under Hantera domänprenumerationen klickar du på Hantera domän.

Steg 3. Överför domänen (tillval)

Om domänen tillhandahålls av Google Domäner kan du överföra domänhanteringen till ett annat Google-konto.

I annat fall kan du överföra domänen till en annan värd efter 60 dagar från inköpsdatumet (enligt ICANN-regler). Behöver du hjälp läser du Överföra din domän till en annan domänvärd.